Americká thrashmetalová legenda Anthrax po třech letech opět v Česku

Anthrax, jedna z kapel zařazených do „Big Four of Thrash Metal„, která se naposled představila v brněnském Semilassu před třemi lety a rok předtím i na Masters of Rock, je opět u nás. Tentokrát uslyšíme jejich řízný metal v pražském klubu Roxy. A nebudou sami – s sebou si berou bandu neméně slavnou – německé speed-thrashery S.D.I.

Anthrax

Anthrax byli založeni v roce 1981 kytaristou Scottem Ianem, který je dosud jediným zakládajícím členem v kapele, a baskytaristou Danem Lilkerem (Nuclear Assault). Po boku tehdy také začínajících kapel jako Metallica nebo S.D.I. pomáhali utvářet thrash metal tak, jak ho známe dnes.

Dosud vydali 11 studiových alb, přičemž to nejnovější s názvem „For All Kingsvyšlo v roce 2016. Podobně jako tomu bylo u jejich třech kolegů z Velké čtyřky, i jejich první album „Fistful of Metal“ z roku 1984 sklidilo velký úspěch. V kapele se prostřídalo poměřně velké množství muzikantů. Nejdéle působící jsou zde již zmíněný Scott Ian a bubeník Charlie Benante. V jejich setlistu jistojistě nesmí chybět songy jako „Indians„, „Got the Time“ nebo „I Am the Law„.

Kdo smutnil při zrušení jejich předpokládané účasti na letošním festivalu Masters of Rock ve Vizovicích, má možnost si spravit chuť právě tuto neděli 25. listopadu v Praze.

 

S.D.I.

S.D.I. (Satan’s Defloration Incorporated) jsou německá speed-thrashmetalová kapela založená roku 1986. V roce 1992 kapela pozastavila činnost, ale před 4 lety se dala opět dohromady. Agresivní thrash z jejich prozatím tří alb a jednoho dema jistě nepatří do starého železa a pořád v sobě nese náboj a energii, která dokáže davy pod pódiem dostat pořádně do varu. O tom jsme se mohli přesvědčit na loňském festivalu Obscene Extreme v Trutnově, kde zahráli už první den. Tehdy se to jen hemžilo „surfaři“, lidmi skákajícími z pódia, nekonečným circle-pitem a podobnými šílenostmi.

Trio ve složení Reinhard Kruse, Rainer Rage a Ralf Maunert je tedy po roce opět u nás a spolu s Anthraxem jistě rozpoutají v pražském Roxy pořádné peklo.

Vstupenky stálé jsou, ale zbylé množství se velmi tenčí, takže doporučujeme s nákupem neotálet.

Text: Mates Šimek

Foto: Miloš Hlaváček

 

Napsat komentář