Ian Paice v prosinci u nás: „Mašina“ se dovalí do Liberce

Ian Paice, legendární bubeník známý především jako člen Deep Purple, se se svou kapelou Purpendicular zastaví 13. 12. v Liberci. Jedná se o jediné vystoupení na českém území v rámci jejich evropského turné.

Paice měl výrazný vliv na podobu dnešního hardrockového a heavymetalového bubnování. Hudební projev jeho samotného spoluutvářel vliv např. Ringo Starra či Sonnyho Payna, bubeníka jazzové legendy Counta Basie. Paice hraje rychle, zběsile a naplno, „je jako obrovská mašina valící se po kolejích, přičemž má všechno absolutně synchronizované“, vyjádřil se o něm kytarista Deep Purple Steve Morse. Koncert Iana Paice a Purpendicular bude zajisté zážitkem, na který dlouho nezapomenete.

Dvě použité fotografie jsou z vystoupení, kdy Ian Paice v roce 2014 zaplnil brněnské Sono. Lidé si užívali klasické hity Deep Purple umocněné účastí zakládajícího člena za bicími. Po koncertě přišli všichni muzikanti mezi diváky, kde se podepisovali, a také se společně s fanoušky fotili. I Ian Paice byl velmi trpělivý a podepsal fanouškům vše, co si přinesli. A že toho někdy byla pěkná spousta… Nezbývá, než se těšit na blížící se koncert.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Miloš Hlaváček

Napsat komentář