Janek Ledecký v Sonu: formálně s vánočními písněmi i neformálně s hity Žentouru

Janek Ledecký a Sliby se maj’ plnit o Vánocích

Jestli je u nás interpret, jehož koncerty k Vánocům již neodmyslitelně patří, pak je to Janek Ledecký. Zpěvák, skladatel, textař, původně člen rockové kapely Žentour, to však nikdy vlastně neplánoval. Jenže skladba Sliby se maj’ plnit o Vánocích a poté i celé vánoční album měly takový úspěch, že se vánoční písně a koncerty staly pevnou součástí jeho hudební kariéry i repertoáru až do dnešních dnů. To potvrzuje také vánoční turné, které i letos probíhá od konce listopadu a v rámci kterého jsme se vypravili 3.12. do brněnského Sona.

První půlka koncertu i s hity Žentouru

Bývá zvykem, že program adventního vystoupení interpreta populární hudby je složen nejen z písní vztahujících se k Vánocům, ale i z jeho nejznámějších hitů, které si fanoušci přejí slyšet na jakémkoli jeho koncertě. Janek Ledecký toto pořadí obrátil. První půlka koncertu, ještě bez Nosticova kvarteta, byla neformální, jako na jiném jeho pop-rockovém koncertě. V repertoáru našly místo mimo jiné i písničky Žentouru, sestava na pódiu měla na sobě neformální oblečení.

Nosticovo kvarteto s Jankem ve druhé polovině koncertu

Ve druhé polovině bylo všechno jinak. Elegantně oblečenou kapelu v čele s jejím populárním frontmanem doprovodilo Nosticovo kvarteto a i repertoár nabyl slavnostní podoby. Hlediště zpívalo se svým oblíbencem vánoční skladby, na pódiu hořely svíčky, občas se rozsvítily lampičky. Adventní nálada byla cítit všude kolem. Po koncertě došlo také na autogramiádu, kde měli fanoušci příležitost setkat se se svým oblíbencem tváří v tvář.

Text: Miloš Hlaváček, Sylva Kaplanová

Foto: Miloš Hlaváček

Napsat komentář