„Na Míru“: Uherské Hradiště přijalo Vitacit s otevřenou náručí

Změna na místě předkapely

V polovině listopadu vystoupila v Uherském Hradišti v klubu Mír, či jak místní správně říkají, „na Míru“, skupina Vitacit. Sál byl plný a diváci dychtivě očekávali začátek koncertu. Zkraje je překvapila neplánovaná změna programu v podobě support kapely – brněnská Loretta musela svoje vystoupení odvolat kvůli onemocnění jedné z členek.

Lorettu operativně zastoupila otrokovická kapela Imortela, která přivezla o pár kilometrů jižněji svůj melodický metal. Druhá předskakující kapela, olomoucký hardrock Black Tiger, také nezklamala. Bylo vidět, že na místě měla velkou část svých příznivců, kteří její písně znali a zpívali si je s kapelou.

Vitacit splnil očekávání

Ale slušně zaplněný sál legendárního, stále ještě do značné míry undergroundového klubu už očekával neméně legendární Vitacit, který své příznivce baví již téměř čtyřicet let. Vitacit své fanoušky nezklamal, jeho vystoupení se blížilo téměř dvěma hodinám. Kapela zahrála průřez svou tvorbou, od starších skladeb až po ty současné, kterými dokazuje, že neztrácí dech a má stále co říct.

V minulosti měl Vitacit jednoho zpěváka, dnes má zpěváky dvaDana Horynu a Fanyho Stehlíka. V průběhu koncertu se na pódiu střídali a občas si střihli společný refrén. Zhruba v polovině koncertu vystřihl sólo na bicí Stanley Jahoda. Koncertní večer se opravdu vydařil, posluchači odcházeli spokojeni a je vidět, že Vitacitu to opravdu šlape.

Text: Petr Dio, Sylva Kaplanová

Foto: Petr Dio

Napsat komentář