Sonata Arctica akusticky: v březnu v Praze v Roxy.

To, co jsme dosud znali jen z videozáběrů z druhého konce Evropy, je tady: Finská melodic metalová kapela Sonata Arctica vyjede na jaře na akustické turné Acoustic Adventures. A potěšilo nás, že jednu zastávku udělá i v Praze – 28. března vystoupí v klubu Roxy. Hostem bude americká prog-metalová skupina Witherfall.

Od dob Live in Finland…

Každý fanoušek Sonaty Arktiky dobře zná záběry z DVD živáku Live in Finland z roku 2011. V takřka táborákové atmosféře (ano, i ten ohýnek na pódiu měli) odehráli finští metalisté set, ve kterém zazněly v unplugged verzích písně jako Mary Lou, Shy či Letter To Dana. Akustické podání jim dávalo zvláštní, nové kouzlo a nechávalo ještě více vyniknout pěveckému projevu frontmana Tonyho Kakka. Opakování se finští příznivci kapely dočkali před dvěma lety. Na domácí půdě si Sonata Arctica v roce 2016 vyzkoušela formát, který chce po velkém úspěchu ve sve rodné zemi představit i v dalších zemích Evropy.

…k pražskému akustickému koncertu

Dosud jsme mohli finským fanouškům tento zážitek jen závidět. Nyní nastává chvíle, kdy budeme moci Sonatu Arktiku v této podobě vidět také. Mnohé se od doby památného natáčení změnilo – Tony Kakko zkrátil své dlouhé červené vlasy, kapela mírně změnila svůj styl směrem k měkčímu soundu, ale to nejdůležitější zůstává – smysl pro melodie a nasazení všech muzikantů.

Ochutnávka z nového alba?

Kapela v současné době pracuje na nové desce, která by měla vyjít také v roce 2019. Ještě než se tak ale stane, budou oni i fanoušci o jednu neobyčejnou zkušenost bohatší – zkušenost evropského akustického turné. A klávesista Henrik Klingenborg slibuje: „Zahrajeme i skladby, které jsme nikdy předtím nehráli, a kdo ví, možná i nějaký nový song z chystaného alba!“

Vstupenky můžete zakoupit na webu: mastersofrock.cz nebo prostřednictvím předprodejních sítí TicketPortal, TicketMaster a TicketStream.

Text: Sylva Kaplanová

 

Napsat komentář