Sweet Leopard a Dead Daniels spolu na turné: Glam rock překvapivě akusticky

Sweet Leopard a Dead Daniels se dali dohromady pro unplugged turné. Výjimečnost tohoto počinu umocňuje fakt, že koncertů bude poskrovnu.

Ostravská banda Sweet Leopard

Není u nás mnoho kapel, které vzdávají hold klasickému glam rocku, avšak v modernější podobě. Sweet Leopard jsou bezesporu jednou z nejvýraznějších. Kostýmy s typickými šátky bandana, spousta tetování a řízná, více či méně přímočará muzika dávají tušit, že tihle kluci se přímo zrodili pro rokenrol (I Was Born For Rock’N’Roll).

 

Pražská kapela Dead Daniels

Jejich souputníci Dead Daniels jsou pražská hardrocková kapela s vlivy rock’n’rollu či glam rocku. V jejich čele stojí Čechoameričan Tommy Wheeler a americká je i inspirace jejich názvu – zajisté z něj tušíte oblíbený druh alkoholu. Za sebou mají spolupráci s renomovanými jmény jako Miloš Dodo Doležal.

 

Turné startuje 11. 1. 2019

V loňském roce se jejich cesty personálně protly, když Dead Daniels posílil výrazný baskytarista JC Smith, příchozí právě ze Sweet Leopard. A nyní se obě kapely rozhodly pro společné turné, netradičně akustické. Bude to zážitek opravdu jedinečný, i tím, že pánové plánují jen pár takovýchto koncertů. Startují již dnes 11. 1. v Ostravě, domovském městě Sweet Leopard. Dějištěm prvního koncertu turné bude legendární ostravský klub Hudební bazar. Tak je nepropásněte, jste-li poblíž. Vstupenky v prodeji na místě.

Termíny turné:

11. 1. Ostrava, Hudební bazar
12. 1. Kopřivnice, bar Daymoon
18. 1. Praha, Rock club Kain
19. 1. Teplice, Restaurace Rajče

Text: Sylva Kaplanová

Foto: archiv kapely Sweet Leopard

Napsat komentář