Drumming Syndrome: Miloš Meier s bubenickou „kapelou jednoho muže“ objede Česko i kus Slovenska

Miloš Meier se rozhodl opět více se věnovat své „kapele jednoho muže“ – sólovému bubenickému projektu Drumming Syndrome. Počínaje únorem bude celé jaro objíždět republiku s koncertním programem, ve kterém bude hlavní roli hrát jeho bubenický um. Turné obsáhne celou ČR a pár zastávek bude mít dokonce i na Slovensku.

Nejvýraznější a nejvytíženější bubeník

Miloš Meier je naším nejvýraznějším – a možná také nejvytíženějším bubeníkem mladé generace. Je oporou kapely Dymytry, dále působí v projektu Supergroup, ve známost vešel účinkováním v kapele Michala Pavlíčka, bubnoval v kapele NOID Václava Noida Bárty a dokonce si zahrál se Stromboli. Úspěchy slaví ale také jako sólový hráč. Již déle je zván na různé bubenické festivaly v Evropě i např. v Jižní Koreji a je firemním hráčem značky Meinl Drums and Percussion. Korunou jeho sólového působení je pak vlastní projekt Drumming Syndrome.

 

Bubenický koncert i diskuse

V rámci tohoto koncertního a diskusního večera hraje Miloš Meier na svou bicí soupravu písně kapel, se kterými vystupuje či vystupoval dříve. Nechybí ani známé skladby současného rocku a metalu, ale i kompozice vytvořené speciálně pro tento projekt. Součástí večera bývá debata s přítomnými, Miloš Meier odpovídá na jejich otázky a vypráví o některých aspektech hry na bicí i o tom, jak ledacos vnímá on sám. V publiku často sedí i odborná veřejnost, a tak často dochází k zajímavé diskusi na témata, která zajímají hudebníky.

Text: Sylva Kaplanová

Ftoto: Honza Švanda

 

Termíny turné

2.2. Domažlice
7.2. Zvolen (SK)
8.2. Nitra (SK)
9.2. Nové Mesto nad Váhom (SK)
14.2. Plzeň
15.2. Chotěboř
16.2. Hořovice
19.2. Olomouc
20.2. Příbor
28.2. Brno
1.3. Moravské Budějovice
27.3. Jablonec nad Nisou  – zrušeno pro nemoc
2.4. Praha
10.4. Sokolov
11.4. Vysoké Mýto
29.4. Protivín
2.5. Litvínov
14.5. Ostrava
15.5. Rožnov pod Radhoštěm

 

Napsat komentář