Brutal Assault nabídne kontrasty i jedno velké australské jméno

Při vyslovení jména festivalu Brutal Assault se každému fanouškovi vybaví dva pojmy nedílně s ním spojené: hodně tvrdé tóny a historické prostředí Pevnosti Josefov u Jaroměře. Při čí muzice budeme házet vlasy do rytmu tento rok? Agentura Obscure Promotion zveřejnila další jména pro letošní ročník.

Parkway Drive

Po odehrání koncertu Parkway Drive v Praze oznámil Brutal Assault jedno z největších jmen letošního line-upu – právě tuto australskou partu. Metalcoreoví velikáni současných dnů rozsekali minulý týden Forum Karlín a už teď se těší do josefovské pevnosti. Vy ji ale padnout nenecháte, což?

 

Nordjevel

Dalším větším jménem v této várce update festivalu Brutal Assault je norská partička veteránů black metalu Nordjevel. Mimochodem kapela se může pyšnit jedním z těch šílenějších bubeníků metalové scény.

 

Zdánlivě nespojitelné a chaos i nesoulad

Historické opevnění se bude otřásat v základech i při jiných vystoupeních. Zdánlivě nespojitelné spojí Violent Magic Orchestra – v jejich hudbě se snoubí tak velký protiklad jako metal a techno. O něco se uklidníme při Caspian a jejich post-rocku. Ale opravdové kontrasty k nám přivezou Azusa – jsou známí tím, že hledají střípek harmonie i v chaosu a kousek melodie v nesouladu.

 

Frog Leap a Leo Moracchioli

Kdo pronikl z oblasti metalu de facto i do popkultury, jsou Frog Leap a jejich tvář Leo Moracchioli. YouTube fenomén si postavil kariéru na metalových coververzích známých popových songů. I to je další kontrast, který představí letošní Brutal Assault. Bude se tedy řádit od první do poslední chvíle.

Vstupenky jsou stále v prodeji na webu obscure.cz a v obvyklých předprodejích.

Text: Sylva Kaplanová, Honza Švanda

Foto: Radim Hromádko

 

Napsat komentář