Alband s Jaroslavem Albertem Kronkem v čele zahraje v Divadle Barka na podporu handicapovaných umělců

Brněnská folkrocková kapela Alband podpoří provoz Divadla Barka. Jedná se o divadlo, kde vystupují i umělci se zdravotním handicapem. Benefiční koncert se koná ve čtvrtek 4. dubna 2019 v 19:00.

Divadlo Barka – prostor pro realizaci talentu handicapovaných umělců

Divadlo Barka je otevřený kulturní prostor Ligy vozíčkářů. Běžně zde vystupují i herci, tanečníci a zpěváci s různými formami zdravotního postižení. Divadlo jim chce dát prostor k tomu, aby uplatnili svůj potenciál a předvedli publiku svůj talent – bez ohledu na handicap. Divadlo ovšem každoročně bojuje s nedostatkem personálních sil, spotřebního materiálu i peněz na nutné opravy. Nyní se jim rozhodla pomoci brněnská kapela Alband benefičním koncertem. Výtěžek ze vstupného (300 Kč v předprodeji a 350 Kč na místě) pomůže rozpočtu divadla.

Koncert v Barce součástí Chill out Tour 2019

Alband založila před deseti lety česká rocková legenda Jaroslav Albert Kronek, který je dobře známý např. ze skupiny Kern. „V loňském roce jsme představili nové CD Reziduum a s ním jedenáct písniček. Hudební kritici i diváci jej přijímají pozitivně, nejspíš pro pohodovou atmosféru, která se do Barky výborně hodí,“ nechal se slyšet frontman sám. Benefiční koncert v Barce doplní připravované letošní turné Chill out Tour 2019. „Jsme rádi, že můžeme společně s Vítem Fraňkem, Liborem Machatou, Mirkem Horňákem a Zbyňkem Petrželou přispět tam, kde se něčeho nedostává,“ dodal ještě zpěvák.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Petr Dio

 

Napsat komentář