Traktor v Ostravě: další bravurně zvládnutá zastávka turné

Fenomén dnešní doby, skupina Traktor, vyrazila na velkolepé halové turné. Turné obsáhne celkem 11 koncertů a na všech je doprovodí spřátelená crossowerová skupina Forrest Jump – za mě mimochodem pro mě dost dobrý výběr jako předkapela. Vy, kdo je neznáte, ale sledujete televizi Rebel, vězte, že zpěvák Pepa Michálek vystupující pod uměleckým jménem Michail Fabien moderuje pořad Czech Blade.

Před koncertem: Fronta na merch jako kdysi na banány

Jedna ze zastávek turné se uskutečnila také v ostravské Ostravar Areně. Tato zastávka byla největší z celého kolotoče jarních koncertů. Přijeli jsme ještě v době, kdy se konala autogramiáda kapely Traktor a fanoušci pořád neubývali. Ale to ještě nebylo nic proti řadě na nějaký ten suvenýr v podobě trička, CD nebo aspoň plakátu. To byla fronta jako před 30 lety na banány. A musím uznat, že některé motivy triček se mi víc než líbí.

Forrest Jump hlídali hlídače

Ale to už pohasíná hala a na podium vtrhla bouře jménem Forrest Jump. Vlítli na pódium s takovou enerií, že si užaslý posluchač nejspíš ani nebyl schopen přesně zapamatovat, které všechny songy zazněly. V proramu, který tvořil průřez oběma vydanými deskami, se každopádně hrály mé oblíbené, mezi kterými vynikala Kdo hlídá hlídače. Při skladbě Na křídlech nočních můr se k hudebníkům připojila také jejich noční můra v podobě zafáčované (obvázané) postavy. To už moc nechybělo do konce jejich setu.

Na Traktoru přijela Šachoffnice

Po pauze přišel nástup kapely Traktor před zaplněnou Ostravar Arenu. Super udělaná pódiová show s výzdobou scény v podobě obrovské šachovnice vybavené LED diodami, s níž se při show efektně pracovalo. Perfektně promakané aranže. Za skoro dvě hodiny, co byli Traktoři na podiu, to v hale vřelo. Projeli songy z veškerých alb, všechny své hity, a hlavně zahráli minimálně šest písní z posledního počinu Šachoffnice.

Žádný příliš velký krajíc

Na začátku jsem byl skeptický ohledně místa konání a pomyslel jsem si cosi o příliš velkém krajíci ukrojeném ke spořádání, ale zvládli to perfektně. Klobouk dolů.

Text a foto: Aleš Dzon Steffek

Napsat komentář