Death metalové kvarteto Septicflesh se prožene Prahou!

Řečtí monumentální velikáni Septicflesh vyrážejí na krátké evropské turné, kde svým těžkým symphonic death metalem připomenou všem fans průřez celou jejich tvorbou a s sebou si berou také důstojný doprovod – brazilské death metalové trio Krisiun, stálice švédského blackened – death metalu Diabolical a tato tři velká jména doplní death metal – coroví Science of Disorder ze Švýcarska.

Septicflesh oslaví příští rok třicáté narozeniny

Septicflesh příští rok slaví 30 let od vzniku, jen u nás už odehráli nespočet koncertů, ať už v rámci festivalů nebo turné. Na kontě mají rovnou desítku studiových alb, prozatím poslední Codex Omega vyšlo před 2 lety. Od vydání sedmého počinu Communion (2008) se vyšvihli velmi vysoko a patří bezpochyb mezi nejúspěšnější řecké metalové kapely. Ve své se tvorbě se zabývají řeckou mytologií, mnohočetnými božstvy, démony a tajemnými jevy, což lze ostatně vyčíst už z názvů desek (Mystic Places of Dawn, Revolution DNA, Titan…). Kromě postu bubeníka se členové neměnili, od úplných začátků zde působí bratři Spiros a Christos Antoniou. Těžký death metalový sound podložený mohutnými orchestriálními doprovody dovede vytvořit opravdu bouřlivou atmosféru, mnoho skladeb je velmi pestrých, co se týče rychlosti, plných sofistikovaných rychlých I pomalých pasáží.

 

Z Brazílie dorazí Krisium

Ve stejném roce, kdy vznikli Septicflesh, tedy 1990, se v Brazílii pustili do díla death metaloví Krisiun. Toto bratrské trio s ani přibývajími lety nejeví známky zpomalení nebo únavy, stále máme tu čest s nekompromisním, intenzivním a brutálně rychlým metalovým masakrem. U nás jsme je mohli vidět několikrát například na festivalech Brutal Assault nebo Obscene Extreme. Prozatím se nám od těchto velikánů deathové scény dostalo 11 studiových alb, včetně loňského Scourge of the Enthroned.

 

Uvidíme i švédského zástupce

Švédští Diabolical už mají také něco za sebou, vznikli před 20 lety ve Stockholmu a letos vydávají pátou desku s názvem Eclipse, kterou se chystají svým příznivcům předvést na tomto turné. Sestava prošla mnoha změnami, jediným původním členem zůstává kytarista a zpěvák Sverker “Widda” Widgren. Po vydání alba Neogenesis v roce 2013 jejich popularita velmi prudce stoupla a následovalo velmi úspěšné evropské turné.

 

Sestavu večera doplňují švýcarští Science of Disorder

Tento metalový večírek zahájí švýcarská formace Science of Disorder. Založeni byli v roce 1989 pod názvem Soulless a v roce 2002 došlo k rozpadu, aby se po 5 letech opět dali do kupy a roce 2011 změnili svůj název. S tím přišlo I první plnohodnoté album Heart, Blood and Tears… a jeho následovník Private Hell spatřil světlo světa minulý rok a kapela se těší, až svou novou tvorbu představí živě.

Kapely přiváží Obscure Promotion, akce vypukne 4. 4. 2019 v pražském Futuru a vstupenky jsou stále v prodeji na webu obscure.cz.

Text: Mates Šimek

Foto: archiv kapely

 

Napsat komentář