Americká rap rocková kapela Hollywood Undead rozsvítí už za pár dní pražskou Tipsport arenu

Pod záštitou pořadatelské agentury Fource Entertainment zavítá do České republiky americká rap rocková (též nu metalová) kapela Hollywood Undead. Formace, která vznikla před čtrnácti lety v Los Angeles, momentálně brázdí Evropu v rámci turné Europe 2019 a po téměř třičtvrtě roce se vrací zpět do ČR. Dle organizátorů půjde o její doposud největší pražský koncert. Ten se uskuteční již tento čtvrtek 18. dubna v pražské Tipsport areně. Můžeme se těšit na strhující show i nové skladby. Jako support se představí českoslovenští John Wolfhooker.

Debut nazvali neobvykle – Labutí písně

Kapela má na svém kontě za 14 let aktivního působení pět řadových alb. Tím debutovým bylo album Swan Songs (2008), jehož se v prvním týdnu po vydání prodalo přes 21 tisíc kopií a umístilo se na 22. místě v Billboard 200 (hitparáda dvou set nejprodávanějších hudebních desek a EP na území USA). Ihned poté následovalo turné s tehdy ještě méně známým Skrillexem a kapela se postupem času vypracovala na přední příčky hudebních žebříčků a vryla se do podvědomí tisíců fanoušků. Následovala alba American Tragedy (2011), Notes from the Underground (2013), Day of the Dead (2015) a Five (2017).

Masky aktualizují při každém albu

Všichni členové kapely, jimiž jsou v současné době Charlie Scene, Danny, Funny Man, J-Dog a Johnny 3 Tears, používají pseudonymy a nosí své vlastní jedinečné masky, a to i během rozhovorů či natáčení videoklipů. Důvodem však není skrývat svou identitu, ale vypadat „cool“. Jeden ze zakládajících členů J-Dog v rozhovoru uvedl, že přišli s maskami, protože „nezněli jako všichni ostatní, tak proč by chtěli vypadat jako všichni ostatní?“. Zajímavostí je, že pro každé studiové album jsou masky aktualizovány.

Zbývají poslední lístky

Hollywood Undead bývají srovnáváni i s takovými hudebními matadory, jakými jsou Linkin Park či Black Sabbath. Návštěva jejich koncertu je sázkou na jistotu a slibuje neopakovatelný hudební zážitek. Poslední vstupenky jsou stále ještě k dispozici v předprodejních sítích GoOut, Ticketportal a Ticketmaster, koncert se však blíží vyprodání.

Text: Kateřina Hejčová

Foto: archiv kapely

 

Napsat komentář