Arakain vydává nový singl a klip Dnes ještě ne: Pádný vzkaz všem pochybovačům

Arakain v posledních dnech opravdu nelení a zásobuje fanoušky vytouženými informacemi o nové desce, singlu a klipu. Dnes vyšla první ochutnávka s názvem Dnes ještě ne, a soudě dle ní bude deska opravdu stát za to. Arakain opět vzkazuje, že je v plné síle.

Ještě nepřišel čas klečet na kolenou

Zpočátku tichý, pak zesilující se riff volá kapelu zase do zbraně. Kola dobře promazaného stroje se roztáčejí… Arakain připravil pro novou desku pořádně nadupaný materiál. Palba kytar a bicích – a nad tím řezavý vokál Honzy Toužimského, který vysílá jasný vzkaz všem, kdo by si snad mysleli, že kapela vzhledem k délce svého působení na české hudební scéně ztrácí dech. „Dnes ještě ne, ještě nepřišel čas klečet na kolenou (…) ještě nechcem složit zbraně, zapomenout (…) než přijde vítěznej náš čas“.

Moderně pojaté lyrics video

Autorem hudby je kapelník Jiří Urban, o text se postaral Jan „Protheus“ Macků (Dymytry). Klip k novému singlu je pojat jako lyrics video. Všechny záběry na muzikanty jsou graficky upraveny a klip tak dostává značně moderní podobu.

 

Deska již co nevidět, naživo příští pátek

První ochutnávka tedy dává tušit, že Arakain ani na novém albu rozhodně neuhnul z cesty, kterou už léta prošlapává mladším následovníkům v žánru těžkého kovu – pořádně naplno a ostře. Ostatně tak, jak o tom píseň vypráví: „Ač proud si létama šel, kam chtěl, nás zajímal jen poctivej riff, ti, co se nechali svést pro snadnej cíl, skončili mnohem dřív, než stihli něco říct…“ Budeme se tedy těšit na celé album, které vychází už co nevidět. Naživo si můžete nové písničky poslechnout již příští pátek 17. 5. v Králově Dvoře.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

Napsat komentář