Bohemian Metal Rhapsody mají první live DVD a míří na festivaly

Rockový a metalový projekt Bohemian Metal Rhapsody vydává live DVD „Episode: Cosmos, part I“. Jedná se o záznam loňského koncertu na festivalu Ostrava v plamenech. Jednotlivých pěveckých partů se ujali Roman „Izzi“ Izaiáš (Doga), Tanja, Josef Michálek (Forrest Jump), Lukáš Písařík, Petr Kutheil, Viktorie Surmová a další. Bohemian Metal Rhapsody se také vydává na turné po českých festivalech.

Koncert, klipy, dokument a fotky

Výpravné live DVD je prvním nosičem, které tato rockovo-metalová parta vydává. Součástí DVD jsou kromě live záznamu koncertu na festivalu Ostrava v plamenech 2018 také tři videoklipy, dokument a fotoalerie. DVD vychází ve výpravném digipacku s grafickými motivy znázorňující zkázu současného světa a hledání cesty a odpovědí v kosmu. Zároveň má premiéru i live klip Štít.

 

Spojení výrazných hlasů i zahraniční posila

Bohemian Rhapsody je ambiciózní projekt kapelníka skupiny Citron Radima Pařízka. Jedná se o koncepční projekt, který pomocí tvrdé muziky a vzájemně souvisejících textů ztvárňuje dané téma – tentokrát téma vesmíru. Již před dvěma lety jsme mohli zaznamenat jeho první éru, kdy si odbyl koncertní premiéru na festivalu Masters of Rock. Současnou pěveckou sestavu Bohemian Metal Rhapsody tvoří např. Roman „Izzi“ Izaiáš (Doga), Tanja, Josef Michálek (Forrest Jump), Petr Kutheil, Lukáš Písařík, Eliška Hondlová, Petra „Gygy“ Gyongyösi, či Viktorie Surmová. Novou posilou bude kytarista kapely Týr z Faerských ostrovů Henri Joensen.

Turné po festivalech

V nejbližší době startuje také koncertní turné DVD festival tour 2019, kdy tato parta vystoupí na některých známých českých festivalech a přinese do jejich line-upu zase něco nového. Takto je můžeme vidět a slyšet například i na velkých akcích jako festival Benátská v Liberci nebo Trnkobraní ve Vizovicích. Zážitek umocní vizuální ztvárnění: scéna s led obrazovkami, animacemi, pyroefekty a kostýmy.

Nové DVD Bohemian Metal Rhapsody je možné objednávat online prostřednictvím e-shopu: citron-eshop.webnode.cz. K dostání bude i na všech koncertech.

Text: Tisková zpráva a Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely

Napsat komentář