Topfest na Slovensku láká na Slashe a Zemětřesení

16. ročník festivalu Topfest, který proběhne 28. – 29. 6. se vrátil na Zelenou Vodu u Nového Mesta nad Váhom a pro letošní ročník nasadil opravdu těžký kalibr. Jako zahraniční headliner byl již dříve ohlášen Slash + Myles Kennedy & The Conspirators, za česko-slovenské umělce bude největším tahákem vystoupení „supergroup“ Zemětřesení v původním složení Brichta/Doležal/Henych/Smetáček. Dále vystoupí spousta kapel z česko-slovenské scény i ze zahraničí, mezi nimiž budou i velmi žádaná jména.

Vynahradit si pražský koncert nebo zážitek zopakovat

Kdo nestihl pražský koncert Slashe s Mylesem Kennedym & The Conspirators nebo se téhle muziky prostě nemůže nabažit live, toho určitě musela potěšit zpráva, že hvězdný kytarista míří i na Slovensko. A to velmi blízko naší republiky – Zelená Voda se rozkládá kousek od česko-slovenských hranic. Slash nedávno vydal novou sólovou desku World On Fire, kterou připravil právě ve spojení s kapelou The Conspirators a zpěvákem Mylesem Kennedym, majitelem možná nezásadnějšího rockového hlasu současnosti. Jejich spojení pak dává dohromady jedinečný projekt, jenž opět rádi přivítáme tak blízko.

Zemětřesení: pětadvacetiletá legenda míří na tři festivaly

Když se v roce 1992 sešli čtyři vítězové ankety Černá vrána o nejlepšího hudebníka v daném oboru, ještě nikdo netušil, že položili základ příští legendě. Pánové Aleš Brichta (zpěv), Miloš „Dodo“ Doležal (kytara), Vlasta Henych (basa) a Štěpán Smetáček (bicí) byli úspěšnými hudebníky ve svých kapelách, ale dohromady hledali repertoár jiný. Rozhodnutí pojmout svou spolupráci jako poctu Jiřímu Schelingerovi učinilo z projektu nazvaného později Zemětřesení opravdový pojem. Tento projekt loni oslavil krátkým turné pětadvacáté výročí založení a Topfest je exkluzivně jedním ze tří festivalů na území celé ČR a SR, na kterém v koncertních oslavách pokračují.

Účinkující ze zahraničí, z Česka i ze Slovenska

Dvoudenní festivalový program bude velmi bohatý. Line-up sází na některá další zahraniční jména současné hudební scény – Deez Nuts (AUS+USA), The Bloody Beetroots (ITA), Hands Like Houses (AUS), The Great Malarkey (UK). Domácí slovenskou scénu budou zastupovat populární Horkýže Slíže, Desmod nebo Lukáš Adamec, tu českou pak Walda Gang, Doctor P.P. či z úplně jiného soudku Circus Brothers.

Vstupenky přímo na webu festivalu

Festival disponuje kvalitním zázemím pro fanoušky a kempem, kde můžete složit hlavu pod stan či do karavanu, pokud chcete být po celou dobu přímo v místě dění. Z přilehlého Nového Mesta nad Váhom jezdí přímo k areálu festivalu autobusová kyvadlová doprava. Vstupenky můžete zakoupit přímo na topfest.sk.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Miloš Hlaváček

 

Napsat komentář