Je to venku: Alter Bridge jedou na turné k nové desce

Zatímco Topfest v Novém Mestě nad Váhom uslyší již za pár týdnů geniální spojení hlasu Mylese Kennedyho a kytarového umění Slashe, Kennedyho domovská kapela Alter Bridge přichystala v rekordně krátké době novou desku. Jenže co čert nechtěl, na internet prosákly i informace o nadcházejícím turné. Kapele tak nejspíš nezbylo než zveřejnit všechno o pár dní dřív.

„Ty internety“

Jak říkají naše babičky – všechno zlé je k něčemu dobré. O pravdivosti tohoto pořekadla v posledních dnech pravděpodobně silně pochyboval Tim Tournier, manažer kapely Alter Bridge. Aniž mu bylo dopřáno triumfálně se kochat nadšením fanoušků, jen bezmocně přihlížel, jak se jeho roční práce na produkci šestého studiového alba Alter Bridge těsně před svým koncem mění v prach. Na veřejnost totiž předčasně unikly informace o názvu turné, termínech koncertů v Anglii a spoluúčinkujících kapelách. Novinka se po sociálních sítích samozřejmě šířila rychlostí povodně. Pozitivní je tedy snad jen to, že tahle událost nejspíš uspíšila plánované oficiální oznámení o několik dní. Natěšeným fanouškům se tak zkrátilo zoufalé čekání.

Alter Bridge na novém albu kráčí oblohou

První oficiální informace o konkrétních plánech na ABVI, jak byla pracovně šestá studiová deska Alter Bridge nazývaná, se v tisku objevily začátkem prosince loňského roku. Tedy ještě v době, kdy workoholici Mark Tremonti a Myles Kennedy brázdili svět se sólovými projekty, v nichž účinkují. Plán byl jednoduchý: březen, duben – nahrávání ve studiu, deska vydaná v říjnu, a pak turné. Nutno podotknout, že Tremonti a Kennedy společně s manažerem Tournierem jsou v plánování dobří. K 1. červnu hlásili hotovou desku včetně zpracování grafiky, jejíž spoluautorem je již tradičně Dan Tremonti.

Album vznikalo v Orlandu na Floridě, v natáčecím studiu Michaela “Elvise” Baskettea, vyhledávaného producenta a dlouholetého spolupracovníka Alter Bridge. Obsahuje 14 písní a jeho název je Walk The Sky. Světlo světa spatří 18. října 2019 a Alter Bridge se pak následně vydají na nové, stejnojmenné turné, v rámci kterého je doprovodí kapely Shinedown, Sevendust a The Raven Age.

 

Alter Bridge – Walk The Sky
1. One Life
2. Wouldn’t You Rather
3. In The Deep
4. Godspeed
5. Native Son
6. Take The Crown
7. Indoctrination
8. The Bitter End
9. Pay No Mind
10. Forever Falling
11. Clear Horizon
12. Walking On The Sky
13. Tear Us Apart
14. Dying Light

Praha není? Nevadí, jedeme k sousedům!

Smutnou zprávou pro české fanoušky je absence Prahy na seznamu zastávek prvního kola turné Walk The Sky. My skalní se na Alter Bridge vypravíme do Lipska, Berlína nebo Mnichova. A nebo třeba 29. listopadu do Vídně, kde agentura Mind Over Matter Music pro koncert tradičně pronajala prostory sálu proslulého komplexu Gasometer. A budeme doufat, že si na Prahu udělají pánové Tremonti, Kennedy, Phillips a Marshall čas příští rok v druhé části turné.

Album si můžete předobjednat na oficiálních stránkách kapely AlterBridge.com nebo na stránkách Napalm Records.
Text: Magda Šotolová, foto: Sturge, oficiální stránky kapely

Napsat komentář