Výrava láká na hvězdy tuzemské scény v čele se Škworem a Dymytry

Letní parket Výrava, Škwor

Léto se pomalu chýlí ke konci a čeká nás posledních pár koncertů pod širým nebem. Každopádně tentokrát si můžou třeba padat trakaře, protože téměř celý areál letního parketu na Výravě je zastřešený. K dobré zábavě přispějí například Škwor, Krucipüsk, Dymytry či Walda Gang.

Na Výravu vás přiveze kyvadlová doprava

Pořadatelé samozřejmě nezapomněli na to, aby bylo o fanoušky náležitě postaráno. Pokud vás neodradí trochu chladnější počasí, stanování je zde zdarma, stejně jako parkování na vedlejší louce. A co se dopravy týče, z okruhu cca 40 kilometrů od Výravy vás na akci přivezou a po jejím konci zase odvezou svozové autobusy, které jsou též zdarma. V areálu samotném najdete stánky s rozličnými nápoji a klasickým občerstvením, kromě toho můžete využít i přilehlé restaurace. Dění na pódiu si můžete v klidu užívat od pivka od stolu. Ale naše gusto je spíš vyrazit do kotle.

Krucipüsk: Láska je kurva? Ale bez lásky není nic!

A co se bude dít? V pátek 6. 9. v 18 hodin se do toho opřou Krucipüsk, kteří jsou běžně s to odehrát přes 70 koncertů za rok, takže opravdu nevěříme, že by je tu někdo neznal. Parta kolem zpěváka, kytaristy, herce a srandisty Tomáše Hájíčka sice relativně nedávno prošla intenzivní obměnou, co se sestavy týče, ale pořád je to Krucipüsk, jak ho známe. Před dvěma lety vydali třinácté album nesoucí název Sine Amore Nihil (Bez lásky není nic), ze kterého budou zajistě čerpat. Stranou ovšem nezůstanou léty prověřené fláky jako Cirkus dneska nebude, Druide, Boomba nebo notoricky známá Láska je kurva, kterou se Krucipüsk pravidelně loučí.

Silnou stránkou kapely Škwor jsou texty

Po jejich osmdesátiminutovém setu je na pódiu vystřídají Škwor, kteří zde pravidelně koncertují vždy o některém zářijovém víkendu. Stejně jako Krucipüsk, i Škwor před dvěma lety přišli s třináctým albem a jeho název je Uzavřenej kruh. Velmi silnou stránkou této kapely jsou texty, které mnohdy kritizují současnou rozpolcenou společnost, poukazují na „nechvályhodné“ situace mnohých lidí, kterým se život rozpadá pod rukama, jindy zase příjemně pohladí po duši, když vypráví o lásce. To je to, co na „Škworech“ mnoho lidí velmi oceňuje. Ze songů, které jsou při jejich koncertech nevynechatelné, můžeme jmenovat třeba Sraž nás na kolena, Kámen, Vyvolenej, Tak to jsme my nebo Síla starejch vín, při kterých si frontman Petr Hrdlička a kytarista Martin Volák berou akustické kytary.

Dymytry se chystají na turné, předtím ještě zahrají na Výravě

Jako třetí zahraje jedna z úspěšných českých kapel posledních let – Dymytry. Jejich živá vystoupení se stále a stále vylepšují, ať už jde o projekci, světelnou show nebo další prvky, které zdobí jejich velmi energické koncerty. Velmi úspěšné bylo i jejich relativně nedávné turné po Německu s Hämatom. V minulém roce vyprodali Fórum Karlín, což se taky často nevidí, a letos na podzim vyráží na turné ke svému pátému albu Revolter. Třeba nás i překvapí a ukážou něco z tohoto díla. Výrava je navíc speciálním místem pro zpěváka Jana Prothea Macků, který zde před pár lety potkal svou manželku Kristýnu a vždy se o tom rád zmiňuje. Co se repertoáru týče, současně hrají Dymytry především novější tvorbu, ale vždy se v jejich setu najde místo třeba pro Strážnou věž, Ocelovou partu nebo Žít svůj sen, při které kytarista a mozek kapely Jiří Dymo Urban usedne s akustickou kytarou. A jistě nám pak předvede i svou pověstnou hvězdici o jedné ruce (druhou drží kytaru). Protheus se zase postará o pořádné rozbouření davu, jak už to má ve zvyku, a dostává se mu vždy mohutné a přívětivé odezvy.

Walda Gang program uzavře

Tento večer uzavře veselá partička Walda Gang. Zde vládl několik posledních roků svého života Vláďa Šafránek, který byl léta ikonickým frontmanem skupiny Harlej. Symbolicky se můžeme těšit na předělávky některých písní Waldemara Matušky jako například Čert ví, El Dorado a další. Jako zpěvák v kapele v současné době účinkuje Miro Šmajda.

Můžete vyhrát vstupenku na příští rok

Živá koncertní produkce končí v jednu hodinu noční. Stánky s občerstvení budou poté ještě nějakou dobu k dispozici a kolem druhé hodiny odjíždějí svozové autobusy zpět po stejné trase, kterou absolvují při cestě k areálu. Léto se nám chýlí ke konci, tak si pojďme užít tento mejdan v krásném prostředí letního parketu Výrava. Vstupenek je stále dost a zakoupit se dají i na místě. Pokud si koupíte vstupenku na místě, budete mít šanci vyhrát i některou z cen, jako například vstupenku na příští akci zde, protože v přestávkách mezi kapelami se bude losovat tombola podle čísel, která na těchto vstupenkách budou.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Aktuální sdělení pořadatelů

Informace pro všechny návštěvníky páteční akce:
Doporučujeme přečíst celé

Tento Pátek 6.9.2019 se koncert skupin Škwor, Dymytry, Krucipüsk a Walda Gang přesouvá do areálu na louce v blízkosti Letního parketu Výrava. V areálu pro vás bude připraveno více míst k sezení ve velkokapacitních stanech, větší výběr občerstvení a podium s LED obrazovkami 3x5m. Parkování zdarma vedle areálu. Můžete se také těšit na akci s dárky od Jack Daniels a Finlandia vodka. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě. Těšíme se na vaši návštěvu Letní parket Výrava 🙂
Areál se otevře v 17 hodin!

Z důvodu zvýšeného zájmu na páteční akci, zvažte možnost vlastní dopravy. Svozové autobusy mají omezenou kapacitu. Děkujeme za pochopení.

Vstupenky v síti Ticketstream můžete koupit do pátku do 12.00 hod. Vstupenky můžete koupit i na místě.

Napsat komentář