Rock for People na úvod hlásí bombu: příští rok přijedou Green Day

Green Day

Jeden z největších tuzemských festivalů Rock For People oznámil první pozvané kapely pro příští ročník. Vévodí jim velké americké jméno, o které si fans nejvíce psali a které se k nám dlouho nepodívalo – Green Day.

Dřívější termín, pestrý výběr kapel a rvačka o vstupenky

Rock for People ohlásil první várku kapel, v níž jsou Green Day rozhodně největšími a nejočekávanějšími hvězdami. Pokud jste se podivili nad časným konáním příštího ročníku festivalu (18.-20. 6.), je to právě kvůli nim – pořadatelé se přizpůsobili termínům jejich turné, aby bylo možné koncert u nás uskutečnit.

Kromě nich nás příští rok potěší rockoví Fall Out Boy, kteří u nás vystoupí úplně poprvé. Na letiště do Hradce Králové přijedou také alternativní američtí Weezer (držitelé ceny Grammy), holandští hiphopoví Dope D.O.D, česko-slovenští mezinárodně úspěšní rockoví mladíci John Wolfhooker či australský electronic/industriální projekt SKYND zaměřený na nejtemnější a nejhlubší stránky lidské duše. Předprodej vstupenek byl už spuštěn a je o ně od první chvíle přímo rvačka. Pospěšte si tedy, ať je nepropásnete.

Green Day nadchnou třicátníky, ale i mladší

Americká pop-punková skupina Green Day nadchla v 90. letech spoustu dnešních třicátníků, ale má co říct i generaci mladší. Spolu s The Offspring pevně ukotvili punk rock v americkém i celosvětovém hudebním mainstreamu, ale vždy se zároveň hlásili ke svým kořenům. Jednoduché, avšak důmyslné a chytlavé melodie i ostré texty, které se nezastavily před ničím – to vždy definovalo Green Day. Hity jako Basket Case, American Idiot, Holiday či pomalejší Wake Me Up When September Ends a Boulevard of Broken Dreams jsme všichni určitě aspoň někdy zpívali s rádiem či na nějaké párty.

I na nové desce jistě pěkně od plic řeknou, co se jim nelíbí

Green Day jdou ale i hlouběji – problémy americké reality pro ně vždy byly velkým tématem a dodnes neváhají pěkně od plic říct, co se jim nelíbí. Ani po stránce nových písniček k nám nepřijedou s prázdnou: na začátek příštího roku chystají novou desku, kterou představí svým českým fans právě na Rock For People.

Stále stejně ostrý jazyk v novém klipu

A kromě toho si pro nás Green Day připravili nový klip. Jak jsme od nich zvyklí, měli zase jednou ostrý jazyk. Ostatně, podívejte se a poslechněte si sami…a pak zkuste domyslet, které slovo se mělo skrývat za pár tečkami.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Facebookový profil Green Day

 

Napsat komentář