Postcards from Arkham lákají klipem na novou desku a turné

Postcards from Arkham

Kapela Postcards from Arkham vypustila první singl z připravovaného alba Øakvyl. Na podporu desky také vyrazí na podzim z rodného Havířova na turné od Vsetína po Plzeň. A o originální tvrdou muziku opravdu nebude na koncertech nouze.

Tvrdé rytmy s nádechem tajemné atmosféry

Postcards from Arkham se ve své post-rockové muzice inspirují literární tvorbou H. P. Lovecrafta, amerického autora fantasy, sci-fi a hororové literatury. Tvrdé rytmy kombinují s lehce tajemným nádechem celkové atmosféry. Vystupují občas i v nedalekém zahraničí – do Polska to z rodného Havířova opravdu nemají daleko. Za sebou mají alba Oceanize, Aeon5 či Manta a Spirit. Další řadovka Øakvyl vychází koncem roku 2019 u vydavatelství Metalgate.

Vaří ve stejné kuchyni jako Ador Dorath

Kapela právě vydává první singl z nové desky, nazvaný Erich Zann Syndrome. O mastering se postaral Jens Bogren/Fascination Street (spolupracoval s Opeth, Katatonií či s Devinem Townsendem), natáčelo se v GM Studiu, kde nahrávali například i Ador Dorath. Klip k prvnímu singlu vytvořil „otec projektu“ Frodys. Video je, podobně jako text, lehce inspirováno tvorbou H. P. Lovecrafta a mělo premiéru na zahraničním KVLT magazínu.

 

Silvestrovský večírek v Modré Vopici

Postcards from Arkham také vyjedou na turné k nové desce. Šňůru započnou v domovském Havířově a podívají se na mnohá místa Čech i Moravy. Turné zakončí silvestrovským večírkem v Praze v klubu Modrá Vopice.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely PFA

 

Termíny podzimního turné:

02.11. HAVÍŘOV – Stolárna club

09.11. TBA

06.12. VSETÍN – Beseda

07.12. BRNO – M13

13.12. SOBĚSLAV – Na Hvížďalce

14.12. PLZEŇ – Divadlo pod lampou

20.12. TBA

21.12. UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Mír

26.12. NOVÝ JIČÍN – Drago

27.12. ŠUMPERK – H Klub

28.12. VALMEZ – M-klub Valmez

31.12. PRAHA – MusicClub Modrá Vopice

Napsat komentář