Bratrská dvojice Cavalerů představí dvě legendární alba

Max Cavalera

Opětovné spojení snů pro všechny fanoušky Sepultury – to jsou Max a Iggor Cavalerovi na jednom pódiu. Společný projekt má ale jiný cíl, který se bude již brzy pilně uskutečňovat i u nás.

Znovu s tím nejlepším ze své tvorby

Zřejmě nejproslulejší bratři v historii metalové hudby, to jsou Max a Iggor Cavalerovi. Nejznámější jsou bezpochyby z doby jejich působení v brazilské Sepultuře. Nicméně od těch dob už uplynula pěkná řádka let. Před třemi lety se opět dali do kupy v rámci turné Max & Iggor Cavalera Return to Roots, kdy přehráli celé legendární album Roots z roku 1996. A letos se k nám vrací znovu. 22. listopadu představí ve zlínském Masters of Rock Café v kompletním znění vynikající album Beneath the Remains (1989) a jeho následovníka Arise (1991).

Od třetího alba až k vrcholu

Ti dva založili v roce 1984 legendární groove metalovou kapelu Sepultura, která se za jejich éry těšila vrcholné formě. Společně plodili jedno veleúspěšné album plné velkých hitů za druhým. Jejich prvním počinem bylo Morbid Visions z roku 1986. Pořádně ale prorazili až s Beneath the Remains o tři roky později. Najdeme tu dodnes hrané pecky jako Inner Self nebo Slaves of Pain. Dva roky poté vyšlo Arise, kde vedle titulní hitovky následuje hned další známý song Dead Embryonic Cells.

 

Max má sice jen jedny nervy, ale hned několik kapel

V roce 1996 vyšla další legendární deska Roots, které vedle jejich největšího hitu Roots, Bloody Roots zdobí i kultovní Ratamahatta, dále Attitude nebo Cut-Throat. To bylo však poslední album Sepultury, na kterém se spolu oba bratři podíleli. Max chtěl z rodinných důvodů přerušit turné k novému albu, což se nelíbilo kytaristovi Andreasi Kisserovi. Max z vlastní iniciativy odešel a založil si Soulfly. Později, v roce 2007, se s Iggorem po jeho odchodu ze Sepultury opět spojil, a zrodil se projekt Cavalera Conspiracy. Max se o čtyři roky později dal dohromady se zpěvákem Gregem Puciatem (ex-The Dillinger Escape Plan), aby založili kapelu Killer Be Killed. Max před odchodem ze Sepultury krátce hrál ve svém projektu Nailbomb, který se však krátce po debutovém albu rozpadl.

Jak to bylo tenkrát, bude to i tentokrát

Posledně jsme tu měli Maxe a Igora pohromadě poměrně nedávno. Před třemi lety v pražské MeetFactory přehráli celé album Roots, a to samé předvedli i o rok později na plzeňském Metalfestu. A letos – jako před třemi lety 22. listopadu v Praze – ve stejné datum je máme možnost vidět u nás ve Zlíně v Masters of Rock Café, na den přesně po třech letech. Dva bratři, dvě legendární metalová alba. Vskutku jedinečná záležitost.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Napsat komentář