Walkmanz mají nový videoklip a pojedou na turné s Arakainem

Walkmanz

Ve středu 27. listopadu měl premiéru videoklip nového projektu Walkmanz, který je, dá se říci, supergroup složenou z výrazných osobností naší hudební scény. Klip s názvem Až přijde láska režíroval další výrazný hudebník Michal Skořepa.

Walkmanz jsou novým projektem, jeho členové však nejsou na české hudební scéně žádnými nováčky. Thom Fröde (zpěv), René Rypar (kytara), Jaro Lukáč (baskytara) a Zbyněk Raušer (bicí) jsou zároveň členy kapel Portless, Imodium, Recode the Subliminal a bývalými členy Support Lesbiens, Krucipüsk, Eleison či Animé. Již jen výčet jmen a jejich současných či bývalých angažmá dává tušit, jakým směrem se bude tvorba Walkmanz ubírat: energická rocková muzika.

Budeme dělat vše na sto dvacet procent

„Řekli jsme si, že ať už bude mít tento náš projekt jakoukoliv životnost, tak budeme dělat vše na sto dvacet procent – chceme mít dobrý zvuk nahrávek a kvalitní klipy. Proto jsme se hodně soustředili na to, aby hned ten první videoklip byl opravdu velký. Věříme, že investice do něj se vyplatí. Byl poměrně náročný na realizaci a jeho natáčení trvalo dva dny. Použili se do něj různé efekty, animace, hodně času zabrala postprodukce. Video nabízí zajímavou dějovou linku i vizuální stránku,“ vypráví Tomáš Fröde o klipu Až přijde láska, který měl křest 27. listopadu.

 

Klip od Michala Skořepy: Až přijde láska

Klip režíroval Michal Skořepa, který k němu také vymyslel námět a napsal scénář. „Do týmu jsme chtěli člověka, kterého známe a dá se s ním dobře komunikovat. I díky tomu je ten výsledek skvělý. Michal odvedl s kolegou, jenž se postaral o postprodukci, extrémní kus práce,“ uznává Zbyněk Raušer.
Skořepa je skutečným multitalentem na naší hudební scéně. Původně vystudovaný klavírista se později uplatnil jako herec v muzikálech. Naplno pak zúročil své schopnosti v alternative-rockové kapele Stroy, s níž dal dohromady několik nahrávek a klipů, které by obstály i na mezinárodní scéně. Tehdy předvedl, že je i velmi schopným výtvarníkem.

Na šňůru s Arakainem a první samostatný koncert

Walkmanz odehrají své první samostatné živé vystoupení 2. dubna v pražském klubu FAMU. V létě se chystají na festivaly, ale ještě předtím na jaře vyjedou na turné s několika hvězdnými kapelami. Můžete je tak vidět společně a Arakainem, IMT Smile či DESmod.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely