Bohemian Metal Rhapsody chystá charitativní vánoční koncert v Opavě

Bohemian Metal Rhapsody

Ojedinělý rockový projekt Bohemian Metal Rhapsody chystá speciální vánoční koncert na podporu dobré věci. Své vystoupení se zcela novým repertoárem věnují všem těm, kdo „nemohou být na Vánoce doma“.

Akusticky v kostele

Akustické vystoupení se uskuteční 11. 12. 2019 v kostele sv. Václava v Opavě. Akci doprovází motto „Koncert pro všechny, kteří nemohou být na Vánoce doma“. Početná sestava nazkouší pro tuto příležitost zcela nový repertoár, který doplní i řada známých (nejen) vánočních melodií. Výtěžek ze vstupného bude věnován na charitativní účely, a to konkrétně na konto obětí policejní a hasičské služby.

Od Tiché noci po Led Zeppelin

Výběr skladeb bude opravdu mimořádný. Návštěvníci se můžou těšit na skladby jako Ain’t No Mountain High Enough od Marvina Gaye, Hallelujah od Leonarda Cohena nebo Stairway to Heaven od Led Zeppelin. Nebudou chybět ani české klasiky jako Tichá noc, Už z hor zní zvon a mnoho dalších.

Vstupné dobrovolné, „unplugged“ s rezervou

Celou atmosféru dokonale podtrhnou gotické prostory bývalého dominikánského kostela z roku 1336, který již několik let slouží právě ke konání nejrůznějších kulturních akcí. Začátek koncertu je v 19:00 hodin a v sestavě zpěváků a zpěvaček nebude chybět ani cellové duo. „Je to charitativní koncert, a proto vstupné je zcela dobrovolné. Návštěvníky čeká zhruba 1,5 hodiny dlouhé vystoupení. Těšit se můžou na řadu duetů, a to v mnoha různých hlasových složeních. V některých skladbách budou zpívat např. jen holky, v jiných to naopak bude čistě mužská záležitost. Bude to opravdu pestré, a kdo už nás letos viděl například na festivalech, tak může tušit, že slovo unplugged bereme trochu s rezervou“, dodává s úsměvem „principál“ Bohemian Metal Rhapsody Radim Pařízek. Akce se koná za podpory Moravskoslezského kraje.

Vyprodáno

Koncert je v těchto dnech již vyprodaný. „Zpráva o vyprodání koncertu nás překvapila a potěšila zároveň. Vstupenky zmizely opravdu rychle. O to větší mám radost, že peníze budou věnovány na charitu. Fanoušci jsou po našich koncertech evidentně hladoví. Proto jsme se rozhodli, že příští rok naplánujeme speciální vánoční turné a objedeme více míst,“ dodává Radim Pařízek.

BMR chystá i desku

Bohemian Metal Rhapsody speciálním vánočním koncertem završí úspěšnou sezónu, ve které se objevily na pódiích takových festivalů, jakými jsou např. Benátská! s Impulsem, Trnkobraní nebo Hradecké léto. Unikátní rockový projekt plánuje v roce 2020 vydat své první studiové album.

Text: Ema Moravvcová, foto: archiv kapely