Rockový Majáles Zubří země: přijede Arakain, Doga i Vitacit

Arakain, Honza Toužimský

Jediný rockové orientovaný majáles v ČR se již podesáté bude konat v Bystřici nad Pernštejnem. Festival nabídne hvězdné obsazení v čele s Arakainem. Zároveň můžete letos poprvé využít výhod spojených se vstupenkami.

Bystřice nad Pernštejnem: město zajímavostí a rockového majálesu

Bystřice nad Pernštejnem je město na Vysočině, které je známé hned díky několika zajímavostem. Najdeme tam kouzelnou alej s pohádkovými postavami, Bystřický park miniatur či zábavní a poznávací park Eden. A na místní travnaté ploše sportovního oválu za Lužánkami se každoročně v květnu koná rockový majáles Zubří země. Příští rok se pod pódiem sejdeme 30. května.

Festival od A do V: A jako Arakain, V jako Vitacit

Zubr v nadživotní velikosti v podobě sochy od výtvarníka Michala Olšiaka ostatně stráží samotný vstup do Bystřice nad Pernštejnem, do Zubří země, která se jednou za rok stává pro rockové a metalové fanoušky zemí zaslíbenou. Mezi fans má bystřický majáles již zvučné jméno a každý rok se sem sjíždějí jako na regulérní festival. Však on to také regulérní festival je: Arakain, Doga, Trautenberk, Vitacit, Alkehol! To je jen část line-upu hvězdně obsazeného příštího ročníku. Kromě nich zahrají Insania, B.C. Brothers, Kabát revival, Metallica revival či formace TH!S, kde hraje na baskytaru herec a hudebník Vojta Kotek.

Výhody pro vaši partu

Festival ale nedělají jen kapely, ale i zázemí pro fanoušky a úroveň služeb spojených celkově s festivalem. Do této oblasti patří také vstupenky. Novinkou desátého ročníku jsou rodinné a skupinové VIP vstupenky nazvané Rodinka, Partička, Parta, Parta XL a Parta XXXL pro 4 a více osob. Účastníci s těmito vstupenkami mají k dispozici vlastní party stan s posezením s vlastním chlazeným výčepem piva či nealka.
Další novinkou je možnost bezplatné registrace do majálesového věrnostního klubu, kdy členové klubu mohou pro sebe i své blízké čerpat slevy při koupi vstupenek i další benefity.
Aktuálně najdete nejlevnější vstupenky v předprodejové limitované edici na portálu Ticketlive – jak v kamenných prodejnách po celé ČR, tak přes internet.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda