The Legends Rockfest hlásí změnu, pod věž přijedou Blitz Union

Blitz Union

The Legends Rockfest Hořice je prvním festivalem, který zveřejňuje svůj kompletní program – již na podzim. Tentokrát festival hlásí jednu změnu v line-upu, a to rovnou výrazné jméno mladé rockové scény.

Blitz Union: Revolution, Steve Thompson, Alien Ant Farm a Whiskey a Go Go

Pořadatelé nedávno oznámili, že na festivalu nevystoupí kapela Elleanor, a to z důvodu ukončení své činnosti. Místo nich už také sehnali náhradu: kapelu Blitz Union, jež v současné době slaví jeden pozoruhodný úspěch za druhým. Mladíci nedávno vydali EP Revolution, které jim produkoval Steve Thompson, mj. spolupracovník hvězd jako Korn. Kromě toho si stihli zahrát jako předkapela Alien Ant Farm ve slavném klubu Whiskey a Go Go v Los Angeles, odkud startovaly ke světové slávě mnohé dnešní legendy rocku – namátkou jmenujme třeba jen Guns’N’Roses nebo Mötley Crüe. Čeká podobný osud i čtveřici kluků z Česka? To ukáže čas. Jeden z jejich prvních kroků k širšímu publiku pod velkou scénou můžete však sledovat již toto léto (17.-18. 7.) v areálu Pod Věží v Hořicích.

Opravdové české legendy

Festival si totiž mezi rockovými fanoušky již vydobyl značnou oblibu. Každý rok se na něj sjíždí nejpopulárnější české rockové a metalové kapely, občas program okoření trocha punku. I letos najdeme v programu oblíbence publika jako Arakain, Doga či Komunál, majstrštykem pak bylo získání devadesátkové legendy, kapely Alice v původním složení s frontmanem Danem Bártou.

Originální uskupení: rock, rap i elektronika

Zároveň se v programu vždy najdou uskupení, která dodávají danému ročníku na originalitě – a letos budou úlohu jednoho z nich plnit právě Blitz Union. Svou tvorbu nazývají EDM-rock, nebojí se moderních prvků jako rap a elektronika.

Přijeďte do Hořic, a zároveň podpořte dobrou věc

Jací budou naživo? Přijeďte se přesvědčit do Hořic. Vstupenky jsou stále k dostání na oficiálním webu festivalu, k dispozici jsou také zvýhodněné sety pro dva a charitativní sety, z nichž v režii nadačního fondu Daruj vlasy putuje část výtěžku na výrobu paruk pro onkologické pacienty.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely Blitz Union