Krvavá práce Debustrolu v Brně na Melodce

Debustrol, Martin Kolinss, Melodka Brno 2020

Rok utekl jako voda a mladoboleslavský Debustrol přijel na Melodku oslavit „33 let Antikrista“, jak své turné nazvali. Na této oslavě se sešly různé generace fanoušků – od mláďat až po staré metalové pardály.

Deviance – mladá thrashmetalová naděje

Úvod večera obstarala domácí Deviance. Kapela se dala dohromady v roce 2016 a hraje poctivý thrash metal. První živé vystoupení mohli fanoušci vidět v létě 2018 a rok poté v lednu vzniklo demo nazvané prostě a jednoduše – Demo N.1. Kluci, kterým je okolo dvaceti let, v tento páteční večer naservírovali zaplněné Melodce skladby Death Row, Rain Dance, Humachine, Crash, nový song (zatím bez názvu) a svůj set zakončili písní Anger Drain. Aktuálně kapela hledá sólového kytyristu a připravuje nahrávání své debutové desky.

Tak se všichni userte, je tady Debustrol!

Pár minut po dvaadvacáté hodině vtrhl na „bojiště“ Debustrolthrashmetalový tank dobývající naši zemi už čtvrtou dekádu. Melodka praskala ve švech a do uší metaluchtivých fanoušků se zarývaly skladby Trendshit, Vyhlazení, Nasrat vám všem, Válka, Yugoslavia, Protest, Krvavá práce, Antikrist, Vyznání smrti a další klenoty této smečky. Z výběru skladeb je zřejmé, že kapela pálila ostrými z téměř všech svých albNeuropatolog, Svět co zatočí s tebou, Vyhlazení, Pád do hrobu mrtvol, Apokalismus, Přerushit a Válka. Mistr Kolinss, zabiják Önslaughter, démon Zed a mlátička Herr Miler se mohli od začátku kochat pořádným moshpitem, zpestřeným divokými skoky rozvášněných fanoušků z pódia. A fanoušek, který do toho dal stejně jako kapela všechno, z této akce odcházel „rozbitý“, jak se sluší a patří.

Musíme připomenout, že přesně za týden 20. 2. 2020 vypukne v pražském Paláci Akropolis největší letošní show Debustrolu, kde se bude natáčet i DVD. Pokud chcete být u toho, máte poslední šanci, zbývá už jen pár vstupenek.

Text: Klaudie Bohunovská, foto: Petr Šváb a Melinda Murárová