Nightwish nastavují v novém klipu zrcadlo neřestem moderní doby

Nightwish

Symfoničtí králové Nightwish jsou v plném zápřahu příprav chystaného turné po světě, ale ještě před vydáním nového alba nadělují svým fanouškům první ochutnávku. Venku mají nový singl a videoklip, ze kterého mrazí.

Novinková deska již brzy

Nightwish netřeba na metalovém poli nějak dlouho představovat. Fungují více jak dvacet let a v jejich čele dnes stojí charismatická Holanďanka Floor Jansen s nenapodobitelným hlasem. Za svou kariéru stihla kapela vydat celkově osm alb a deváté je již na cestě. To skupina nahrávala na podzim v několika studiích a mělo by spatřit světlo světa 10. dubna pod křídly Nuclear Blast. Novinka ponese název Human. :||: Nature. Je v pořadí druhým počinem se zpěvačkou Floor Jansen, a zároveň také jednou z nejočekávanějších desek tohoto roku.

Inspirace z Netflixu

Prvním singlem k novému albu se stala skladba Noise, ke které současně vyšel i videoklip. Noise je skladbou inspirovanou dnešní společností a problémy moderní doby. Text pojednává o vlivu sociálních medií na lidstvo, přetvářce a ignorování skutečnosti. Skladatel a mozek kapely Tuomas Holopainen se v minulosti vyjádřil, že velkou inspirací při psaní mu byl seriál Black Mirror od Netflixu. Dalšími očekávanými singly budou skladby How’s the Heart a Harvest, které by měly být vypuštěny v brzké době.

Nightwish v létě u nás

Již teď se můžeme na Nightwish těšit v létě, kdy dokonce zamíří k nám. Jejich vystoupení proběhne v jeden den na legendárním festivalu Masters Of Rock, kde si zahrají po boku Judas Priest, Amon Amarth, Anthrax a mnoha dalších. Vstupenky je možno získat přímo přes oficiální stránky festivalu Masters of Rock.

Text: Šárka Vlachová, foto: archiv kapely Nightwish

Zdroj: Youtube. com