Illumishade: nový hudební svět s tváří rusovlasé Fabienne Erni

Fabienne Erni

Ze Švýcarska o sobě dává vědět nový projekt starých známých, který rozhodně stojí za pozornost. Zpěvačka Fabienne Erni a kytarista Jonas Wolf dali dohromady formaci s názvem Illumishade. A za tři měsíce stihli tři singly s klipy.

Metalové kytary a jedinečný hlas

Illumishade jsou nový projekt zpěvačky Fabienne Erni a kytaristy Jonase Wolfa. Projekt byl oficiálně založen 1. ledna 2020. Jejich muzika je založena na úderných kytarách, a nad tím je výrazný hlas Fabienne. Ta se zde pěvecky představuje možná v podobě o něco civilnější než v domovských Eluveitie, její projev však ani v nejmenším neztrácí sílu.

 

Tři singly a tři klipy ke třem pestrým skladbám

Kapela už má venku tři singly, ke kterým byly také natočeny klipy. V centru dění videoklipů je rusovlasá Fabienne, pozornost je upřená na ni. Skladby jsou značně pestré. Rise je balada, která se z jemného úvodu se smyčci parádně rozjede a graduje kytarovým sólem. Ve World’s End naopak dominují ostré kytary a bicí už od začátku. Crystal Silence zní díky klávesám asi nejvíce moderně, zároveň je také hodně kytarová.

 

Deska již v květnu, koncertní křest možná také

Je logické, že s takovým množstvím materiálu mají Illumishade nakročeno i k regulérnímu albu. To má vyjít na začátku května. Ke konci května pak plánují koncertní křest v Zürichu ve svém domovském Švýcarsku. Vzhledem k mezinárodní koronavirové situaci není v tuto chvíli jasné, zda bude možné dodržet tento termín, či zda se křest bude konat později.

 

Hudební svět Illumishade plný kouzel vás očekává s otevřenou náručí

Sami Illumishade o sobě říkají: „Náš hudební svět, plný kouzel, mystických bytostí, starobylých rituálů a svatých tradic, vás očekává s otevřenou náručí.“ Pět členů projektu „cestovalo tisíce mil, než byli svedeni dohromady ve společné oddanosti, aby chránili tento uchvacující svět a bytosti, které v něm žijí.“ Takže se můžete „přidat k našemu světu Illumishade, udělat si v něm pohodlí, porozhlédnout se, a být připraveni na průzkum, až zase zazní volání za dobrodružstvím.“ Kapela má radost, že se s ní vydáte na cesty, které před ní leží.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely, video: youtube.com