Doga připravila roušky s potiskem kapely, výtěžek jde na dobrou věc

Roman Izzi Izaiáš, Doga

V současné koronavirové situaci máme povinnost nosit venku mezi lidmi roušku. Kapela Doga vyslyšela přání svých fanoušků a zareagovala dodáním těchto pomůcek v kapelním designu. Celá akce má i dobročinný rozměr.

Nápad fanoušků

Ve chvíli, kdy bylo nařízeno nosit venku při kontaktu s jinými osobami roušku či jinou ochranu úst a nosu, začaly se v mnohých domácnostech roušky šít – pro vlastní potřebu i do nemocnic či pro ty, kteří si je sami ušít neumějí. Mnohé tyto doma vyrobené roušky byly z látky, jejíž potisk odpovídá zájmům nositele. A fanoušci Dogy na sociálních sítích nahlas zauvažovali, že by uvítali roušky s potiskem kapely.

Vyprodáno za dvacet minut, poslední várka v úterý

Doga se rozhodla na jejich přání reagovat a dodala v krátkém čase do svého merchandise eshopu 300 dvouvrstvých roušek potištěných tématikou kapely. Vyprodáno bylo během dvaceti minut. Kvůli velké poptávce naskladní eshop Dogy speciálně designované roušky ještě jednou, a to v předpokládaném termínu 31. března. Jedná se ovšem o jednorázovou akci, kapela nepočítá s prodejem v délce např. měsíce.

Výtěžek podpoří charitu a mobilní hospic

Doga ale pojala tuto nabídku jako charitativní počinveškerý zisk z prodeje roušek věnuje na dobrou věc. Peníze poputují ve prospěch dvou skupin obyvatelstva nejvíce ohrožených současnou situací. Kapela takto pomůže neziskové organizaci Charita Třinec, která pomáhá především seniorům a osobám se zdravotním postižením. Výtěžek podpoří také třinecký Mobilní hospic při MEDICA zdravotní péče, který umožňuje terminálně nemocným pacientům zůstávat v domácím prostředí, a zároveň přijímat zdravotnickou a lidskou podporu.

Izzi děkuje fanouškům

Doga měla 27. března zahájit své Best Of Rock Ride Tour 2020. To se v současné situaci odkládá. Frontman Izzi doufá, že se turné podaří uskutečnit na podzim, kdy už snad bude možné pořádat alespoň klubové koncerty. Panice podléhat odmítá, nemá ani potřebu zapínat televizi, kde se to strašidelně podanými zprávami jen hemží. Situaci ale samozřejmě sleduje a letní sezónu příliš optimisticky nevidí. Z nápadu fanoušků, jejich soudržnosti a vyprodání „Doga-roušek“ má ale upřímnou radost a velmi jim děkuje za jejich zájem a příspěvky.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Archiv kapely Doga