Powerwolf lákají speciálním videem na výběr toho nejlepšího ze své kariéry

Powerwolf, Attila Dorn

Německá powermetalová smečka Powerwolf zažila v posledních letech velký nárůst popularity nejen na evropské půdě, ale i ve zbytku světa. Na začátku léta se poprvé chystají vydat výběr toho nejlepšího ze své kariéry.

Vlkodlaci z Arménie

Tentokrát o sobě „vlci“ dávají znovu vědět prostřednictvím lyric videa a singlu Werewolves of Armenia. Hitovka pochází z chystaného Best of the Blessed a je v podstatě novou verzí staré klasiky z roku 2009, kterou každý správný fanoušek zajisté zná. Skupina ji v této verzi zabalila do nového, rozmanitějšího symfonického kabátu. Chystané best of by mělo spatřit světlo světa přesně 5. června prostřednictvím vydavatelství Napalm Records. Najdete na něm nejen zmíněné klasiky, ale i to nejlepší, co kdy Powerwolf vydali za dobu své existence, včetně záznamu The Live Sacrament zachycující nejlepší živé okamžiky z posledního turné po Evropě.

 

Zdroj: youtube.com

Podpora staré klasiky

Již loňský listopad nám Powerwolf představili speciální verzi staré hitovky Kiss of the Cobra King, kterou podpořili také videoklipem, a oslavili tak patnáctileté výročí své existence. Živě jsme je mohli u nás zatím naposledy vidět na vyprodané zimní variaci festivalu Masters of Rock, kde předvedli strhující show plnou svých hitů a skvělých efektů.

Temný vzhled a vyprodaná vystoupení

Powerwolf jsou v České republice velmi populární od samých začátků. Vznikli v roce 2003, kdy je založili v německém Saarbrückenu kytaristé Charles a Matthew Greywolfovi. Skupina se proslavila svým temným vzhledem, kostýmy a propracovanými show, které jsou ve většině případech beznadějně vyprodané. Témata jejich textů se točí kolem odkazů na křesťanství, církev, vlkodlaky a upíry. Na kontě dnes mají sedm studiových alb a několik nezapomenutelných hitů jako We Drink Your Blood, Army of the Night či Demons Are a Girl‘s Best Friend.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda