Pořadatelé Brutal Assault se vyjádřili k situaci ohledně letošního ročníku

Brutal Assault

Zatímco velká část festivalů po celém světě, které pravidelně probíhají v červnu a v červenci, je už s předstihem zrušená nebo přesunutá na příští rok, akce pořádané v srpnu a září ještě mají jistou naději. A mezi ty patří i jeden z největších českých festivalů s mezinárodní účastí Brutal Assault.

BA má v kompetenci vlastní YouTube kanál

O tom, co s letošním jubilejním 25. ročníkem tohoto kultovního festivalu bude, se rozpovídali pořadatelé Tomáš Fiala a Martin „Shindy“ Brzobohatý, a to prostřednictvím YouTube kanálu, který existuje již šest let a pravidelně jsou na něj umisťovány nahrávky z festivalu a tvorba kapel, které se zde představí. První půlhodina streamu je v češtině, pro návštěvníky ze zahraničí je následně celý verdikt zopakován v angličtině. V průběhu této diskuze bylo též zodpovězeno mnoho dotazů, které měli zájemci možnost psát přímo do chatu.

Vše potřebné zodpovězné během 30 minut

Dozvíte se zde například, jak by to bylo s přeložením na jiný termín, co se děje ohledně současného line-upu nebo kdy by mělo pravděpodobně padnout finální rozhodnutí, jestli se festival v plánovaném termínu 5.-9. srpna uskuteční. Je zde i podrobně vysvětlena situace ohledně vrácení vstupného, co se zakoupeným ubytováním a festivalovými službami, a něco o předfestivalových brigádách v rámci projektu BA Sobě. Ke konci je zde i zmínka o některých novinkách a vylepšeních, kterými by areál josefovské pevnosti měl pro letošní Brutal Assault projít.

 

Co říci na závěr? Do srpna daleko, a určitá šance tu stále je, že tento svátek metalu, na který se každoročně sjíždějí kapely a přes dvacet tisíc fanoušků z celého světa, letos důstojně oslaví své čtvrtstoletí.

Text a foto: Mates Šimek