Dymytry připravují obří online koncert s charitativním podtextem

Dymytry, Jiří Dymo Urban

Dymytry se rozhodli udělat radost fanouškům a zároveň podpořit léčbu vážné nemoci malého chlapce. Nechají tedy odvysílat svou klasickou velkou pódiovou show se všemi efekty přímo z haly.

Dymytry online: pořádný halový koncert

Současná situace ohledně pořádání koncertů (a festivalů) je stále nepříznivá a vláda na tom nic měnit nehodlá – a tak si kapely musely poradit po svém. Online streamované koncerty přímo ze zkušeben, klubů nebo rovnou velkých hal zaplnily sociální sítě. A právě jeden takový chystá i kapela Dymytry. A že to bude pořádná halová show s obří scénou a monstrózními plameny, se můžete přesvědčit sami už tuto neděli 10. května od 20:00. Sledovat jej můžete na Facebooku, YouTube nebo oficiálním webu kapely, kde bude vysílán ve velkém rozlišení.

Společné turné s Traktorem se na jaře nekoná

Dymytry měli letos v plánu vyrazit spolu s kapelou Traktor od března do září na velkolepé turné Monster Meeting po celé republice. Bohužel, těsně před prvními koncerty došlo k omezení kulturních a společenských akcí a koncerty musely být zrušeny. Jednou z náplastí byl alespoň nový společný singl Spolu se cítíme živí.

 

Koncert v podobě, jaká bývá live

Teď ale přichází Dymytry s velkolepým online koncertem nazvaným Dymytry Revolter Live Stream, který se bude vysílat z Malé sportovní haly v Praze. Celou akci zaštiťuje společnost ZL Production. Chystá se obří scéna, kde nebudou chybět nejrůznější světelné a ohňové efekty, přesně tak, jak jsme u Dymytry zvyklí na živých koncertech. Fanoušci se mohou těšit na mnohé hityStrážná věž, Chernobyl, Sedmero krkavců, S nadějí a plno dalších.

Vstupné pomůže při léčbě Adámka

Vstupné na koncert je dobrovolné: pod odkazem na darovacím webu Donio můžete přispět dle svého uvážení. Velká část výtěžku z koncertu poputuje na léčbu malého Adámka Chramosty (web Adámkova cesta), který trpí vzácným svalovým onemocněním spinální muskulární atrofie.

Text: Ema Moravcová, foto: Josef Beník a Petr Klepetko