Poněkud nešťastný způsob léta: Festivaly na Vysočině se přesouvají

Fajtfest 2019, Never Left Behind

Fajtfest, Chlístovský Hejk i Hubertka Open Air již ohlásily přesun akce na příští rok v souvislosti s prohlášením vlády o zákazu velkých akcí v souvislosti s koronavirem. Fajtfest má převážně zahraniční obsazení, což je v současné době problém kvůli omezením v cestování.

Existuje místo, které byste neměli nikdy opustit

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.“ Přesně tato slova Rudolfa Hrušinského z filmu Rozmarné léto se hodí na vývoj i rozhodování pořadatelů letošních festivalů a jiných akcí.
Toto řešili i pořadatelé Fajtfestu, a věřte, že to rozhodnutí nebylo jednoduché. Tento festival je v základu postavený na zahraničních kapelách, což nevypadá v této situaci vůbec růžově. Bohužel ale padlo rozhodnutí – a celý festival se přesouvá na příští rok, tedy na 8.-10. 7. 2021. Díky za to, že jste s námi, protože fanoušci dělají Fajtfest tak jedinečným místem. A Bob, Despou a Milan slibují, že budeme FF ještě silnější! „Existuje místo, které byste neměli nikdy opustit. Zůstaňte s námi,“ dodávají.

Největší podporou je ponechat si zakoupenou vstupenku

Zrušení festivalu už oznámili také pořadatelé festivalů Hubertka open air a Chlístovský Hejk. Všichni pořadatelé těchto festů ale slíbili, že se budou snažit celý line-up přesunout na příští rok a všechny zakoupené lístky zůstanou v platnosti. Vzhledem ke ztrátám, které se žádnému z festivalů nevyhnou, je největší podporou a pomocí ponechat si zakoupenou vstupenku, vzkazují organizátoři.

Možná bude jednodenní akce?

Fajtfest si pohrává s myšlenkou udělat jednodenní akci pro pár fanoušků ve stejném termínu, ale to vše záleží i na rozhodnutí vlády. Držme společně těmto třem akcím na Vysočině palce, ať ustojí tuto situaci a ať se všichni příští rok ve zdraví sejdeme.

Text: Jiří Kunčík, foto: Jiří Kunčík