Sraz českých autobohémů: autokoncert Wohnoutu z RedBull Music Stage

Wohnout

Tentokrát nebudete „kvalitním vínem omámeni“, protože budete sedět v autě, ale možná se také budete „vracet domů nad ránem“. Kapela Wohnout totiž chystá Sraz českých autobohémů.

Wohnout s Red Bullem vymysleli, jak uskutečnit koncert

V pátek 22. května zaparkuje kapela Wohnout pojízdnou Red Bull Music Stage na holešovickém Výstavišti, a na její střeše odehraje živý koncert. Pokud jste stačili zareagovat dostatečně rychle, můžete být při tom a sledovat ho z pohodlí svého auta. Sraz je od 19:00, Wohnout zahraje od 20:30.

Jak mít kontakt s publikem, a přitom splnit opatření

„Koncertování je tak silnou drogou, že se prostě hledají skulinky, jak si v době karantény alespoň jednou za čas zahrát. Online přenosy jsou sice fajn, ale není tam kontakt s publikem. Autokoncert vlastně splňuje to, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. A navíc je to skvělá šílenost,“ vypráví Honza Homola z Wohnoutu.

Pomocí rádia a obrazovek

Jak to tedy kapela hodlá realizovat?
„Lidé vjedou dovnitř, dostanou od nás balíček, zaparkují, naladí si rádio RockZone a na jeho vlnách uslyší náš koncert. Bude tam stát klasická Red Bull Music Stage, ze které budeme hrát,“ popisuje Honza Homola. Dění na scéně budou přenášet velkoplošné LED obrazovky.
V balíčku v hodnotě 500 Kč najdete vstupenku pro auto, kšiltovku, roušku Wohnout, kalendář, balení Red Bullu a jednorázový odpadkový koš.

Největší bohémové uvnitř auta

Na srazu bude také probíhat soutěž o nejvíce bohémskou posádku auta. Vymyslete si, jak se originálně oblečete, vylaďte palubovku (počítá se jen vnitřek auta), a vytřete všem zrak. Vítěze zásobuje Red Bull energií na celý měsíc.

Za 35 sekund vyprodáno

Kapacita byla omezena na 100 automíst – a vyprodaná byla za neuvěřitelných 35 sekund po zveřejnění. Nyní už je tedy těžké se na koncert dostat, leda že by někdo nemohl přijet. Nebo měl místo v autě. Naděje přece umírá poslední.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Lukáš Wagneter