Thrashdeathcoreová formace Verpa přichází s debutovým albem

Verpa

Zatímco jsme nemohli chodit na koncerty, které tak rádi navštěvujeme, mnohé kapely využily čas k nahrávání nového materiálu. Mezi nimi mj. i bohumínská Verpa, která v létě vydá svoji studiovou prvotinu.

V polském studiu Hertz se děly věci

Počátky této legendy se datují až do roku 1985, přičemž předminulý rok se kapela dala dohromady po dlouhých 14 letech. Muzikantů se zde prostřídalo mnoho, avšak na pozici kytaristy je od začátku až dosud mozek kapely Michal Nowak. Nové album těchto veteránů, kterého se dočkáme v průběhu léta, bylo nahráváno ve studiu Hertz, kde několik zářezů zplodila i taková jména jako Behemoth, Decapitated nebo Vader. Nahrávání a mastering již byly dokončeny, zbývá jen doladit obal.

 

Na viděnou brzy na koncertě?

Písně jsou dokončeny, léto se blíží a první koncerty po nepříjemných okolnostech posledních dvou měsíců jsou nyní na dohled. A co většinou přichází s vydáním nového alba? Správně, turné, tudíž pravděpodobně se brzy naskytne možnost se s Verpou a jejich těžkotonážním metalem potkat na některé brzké akci. A pokud zrovna nevládnete angličtinou, nevadí – texty těchto Slezanů jsou totiž v našem krásném jazyce.

Zde je ochutnávka z nového alba, která nese název Peklo na Zemi.

 

Text: Mates Šimek, foto: facebookový profil kapely