Doga natočila karanténí klip: V hlavní roli Doga roušky a věrní fanoušci

Izzi, Doga

V době karantény se hudebníci zavřeli do studií, kde pilně pracovali na novém materiálu, nebo vysílali koncerty online, někteří točili klipy. Kapela Doga do natáčení videoklipu k písni Dát si na kuráž zapojila fans, a jelikož se jedná o klip z karantény, v hlavní roli je „Doga rouška“.

V Doga roušce do klipu

V podstatě ze dne na den jsme se ocitli v situaci, která nebyla pro nikoho z nás lehká. Byl vyhlášen nouzový stav a zákaz vycházení bez ochrany obličeje, ačkoliv roušek bylo nedostatek. A tak se v hlavách kapely Doga zrodil nápad nechat vytvořit roušky s vlastním logem, které se okamžitě staly velkým trhákem.
Kapela pak na svých sociálních sítích vyzvala fanoušky, aby natočili krátké video z jejich karanténního života, ať už z domova, práce nebo během jejich oblíbených činností – právě v Doga rouškách. Originalita neměla mezí – ve videoklipu se vystřídala celá řada profesí: zdravotní sestřička, svářeči nebo řidič kamiónů. Většinu videí však tvoří videa z domova, s pivečkem nebo někde v přírodě na výletě. Většina rodičů také zapojila svoje ratolesti, které na skladbu divoce dovádí.

I v těžkých časech si umíme užívat volného času a jeden druhého

Skladba Dát si na kuráž, ke které byl „rouškový“ klip natočen, pochází z alba Hard werk z roku 2017. Hlavním poselstvím klipu však nebylo ukázat, jak krásné roušky Doga vytvořila, ale to, že i v těžkých časech si umíme užívat volného času, vtipkovat a být spolu se svými blízkými.

Text: Ema Moravcová, foto: archiv kapely Doga, video: YouTube.com