V Hořepníku se do fanoušků opřela Doga, podporovaná Alkeholem

Doga

První červencový pátek patřil letní parket v Hořepníku kapelám Alkehol a Doga. Již při vyslovení těchto jmen se rockerům vybaví parádní zábava, která je čeká, a v Hořepníku tomu nebylo jinak.

Alkehol: ve vzduchu kouř i trsátka

Ve 21 hodin odstartoval večer Alkehol. Ani zde nebyli fanoušci ochuzeni o pyro efekty a oblaka kouře, jak bývá při vystoupeních této kapely zvykem. Parta kolem Oty Hereše si vystoupení užívala stejně jako fanoušky zaplněný areál. Samozřejmě by se ještě nějaký ten příznivec rocku vešel, ale kvůli vládním omezením nebyl areál nacpaný k prasknutí. Diváci si zanotovali s kapelou notoricky známé fláky jako Pivo dělá hezká těla, Pijeme s láskou, O chlastu a další. Celý set byl zakončen oblíbenými Buráky. Došlo, jak už bývá tradicí, na házení trsátek fanouškům a Radek Sladký obdaroval i nějakého fanouška odhozením svých bubenických paliček.

Doga rozbalila svou Fabriku rock’n’rollu

Doga vylepšila svou pódiovou show, a proto proběhla menší úprava pódia, kde najednou stál stojan motorky s pilovým kotoučem místo předního kola. Start koncertu byl, jak již je u Dogy zvykem, provázen intrem a laserovou show. K vystoupení patřily i klasické rekvizity jako svářečské kukly na hlavách účinkujících při songu Fabrika rock’n’rollu role toaletního papíru či balónky s logem Dogy. Areálem zněly songy Detox, Nejsi nevinná či Gravitace. Tento rockový večírek se povedl a fanoušci si odnášeli parádní zážitek se songy Dogy i Alkeholu.

Text: Honza Švanda, dle podkladů Petra Klepetka, foto: Petr Klepetko