Přiblížit se o prázdninách ke škole? Jedině v Bučovicích kvůli Rockovým školám

Cocotte Minute

Co slibuje festiválek s neobvyklým názvem Rockové školy? Mnohé se dovíme už z jeho podtitulu – Malý festival s velkým srdcem kousek od Brna. V moravských Bučovicích najdeme originální rockový program na sobotu.

Mezi školami

Festival Rockové školy nese svůj název kvůli umístění areálu mezi bučovickými základními školami a je jednodenní – se splněním aktuálně platného nařízení, které kvůli koronavirové situaci omezuje počet účastníků na 1000 za den. Již v pátek se na stejném místě uskuteční unikátní společný koncert Jiřího Pavlici a Hradišťanu & Vlasty Redla. Rockovým fanouškům se ale bude zamlouvat především sobota 25. července.

Od Záviše po Kollera

Jak sestavit zajímavý program pro širší rockové publikum, a přitom se zaměřit spíše mimo profláklé hvězdy? To by se mnozí mohli učit od pořadatelů festivalu Rockové školy. Sobotní line-up totiž obsáhne všechno možné z české rockové a alternativní hudby. No řekněte sami: Xavier Baumaxa, Záviš, Dark Gamballe i místní Forrest Jump, kteří zahrají v domácím bučovickém prostředí. Ani korona období nezastaví občasné zahraniční návštěvy, a tak se představí i slovenští Zoči Voči. K alternativnímu rocku můžeme řadit i Cocotte Minute, které zde uvidíme též, a celý festival vyvrcholí koncertem Davida Kollera.

Chodíš ještě do školy? Jdeš zadarmo nebo za stovku

Vstupenky jsou stále ještě v předprodeji přes oficiální webové stránky s jednoduchým názvem Rockové školy – a myslí se i na školáky: do 12 let mají vstup zdarma, od 12 do 15 let platí zlevněné vstupné za 100 Kč (ke koupi na místě)

Text: Sylva Kaplanová, foto: Jiří Kunčík