Nový klip Zputniku Všichni jsou svině: Milan Šteindler režíroval i hrál

Zputnik_Aneta Praglova

Všichni jsou svině. Taky si to občas myslíte? Pak se vám nejspíš bude líbit „lovesong“ s tímto názvem od elektro-punkové kapely Zputnik i nový, erotikou nabitý klip natočený Milanem Šteindlerem v nočním klubu.

Klip na píseň, která lidi baví od vzniku kapely

Spolupráce Zputniku s humoristou, režisérem a scénáristou Milanem Šteindlerem se osvědčila již v předchozím společném klipu Serotonin dopamin. „Samozřejmě nám udělalo radost, když Milan řekl, že další náš klip zrežíruje a zprodukuje. Vybrali jsme skladbu Všichni jsou svině. Každá kapela má svůj hit, a tohle je věc, která lidi baví od našeho vzniku. Tak jsme se shodli, že si zaslouží Milanův něžný dotek,“ vysvětlil bubeník Martin „Rusák“ Kadnár. A jako správný režisér šel Šteindler i na vlastní kůži do toho, co chtěl po hercích, a v klipu si sám zahrál.

Co udělá holka, když už mužům nevěří

Tým doplnily další osvědčené postavy – spoluscénárista a asistent režie Jiří Trantina i střihač Lukáš Kahoun (KWEEK CZ). Nově se připojil kameraman Aleš Hart. Barevný výsledek klipu je dílem Tomáše Srovnala z postprodukčního studia PFX, který byl natolik nadšen historkami z natáčení, že promptně nabídl svou pomoc s výrobou klipu. Potvoru Kláru, která je „zlá a bezohledná“ a jen tak pro zábavu spí se zadanými kluky, si zahrála Tereza Kubánková. A co udělá holka, když už mužům nevěří? Zosnuje pomstu…

Punk a pěkné spodní prádlo

Natáčení bylo vskutku punkové: „Lokalita se vybrala den předem a scénář kluci vykopli večer před natáčením. Bylo super pozorovat, jak se ve zdánlivém chaosu pomalu rodil celý koncept i video samotné,“ vypráví zpěvačka Aneta Práglová.

To ale ještě nebylo vše. Režisér před natáčením vyhlásil, že se všichni mají dostavit v pěkném spodním prádle. Nakonec na natáčení přišli jen ti, které ani tento požadavek směřující k erotice neodradil: „Udělali jsme si skvělý mejdan spojený s natáčením. A ano, na spodní prádlo skutečně došlo. Rejža se musí poslouchat, takže když Milan zavelel, ať shodíme trika, nikdo neodmlouval. Po natáčení jsem si dělala srandu, že jsem si splnila svůj dávný sen a natočila své první soft porno,“ směje se Aneta. Klip ale není nepublikovatelný před 22. hodinou, byly v něm použity spíše pouze náznaky. Zbytek je na fantazii diváka.

Videoklip si můžete pustit tady:

Zputnik a jejich videoklip Všichni jsou svině

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv kapely