Postcards From Arkham plánují druhou část turné a připravují zbrusu nový videoklip

Postcards From Arkham

Komu se nelení, tomu se zelení. Toho se zajisté držela i kapela Postcards From Arkham, která v současnosti finišuje s přípravami na podzimní turné. A aby toho nebylo málo, co nevidět spatří světlo světa i nový klip.

Lovecraftem inspirovaní podivíni Postcards From Arkham vyrážejí na druhou část úspěšného turné OAKVYL LIVE SESSIONS chapter II k oceňované desce Oakvyl. Ta byla hodnocena jako druhá nejlepší v kategorii Rock/Crossover v publicistické anketě Břitva. Podílel se na ní i švédský producent Jens Bogren, který spolupracoval s muzikanty jako Opeth, Devin Townsend nebo Katatonia.

V karanténě točili Postcards from Arkham film

Během vynucené pauzy z důvodu řádění koronaviru se plány kapely musely lehce pozměnit. Neplánované volno kapela využila k natočení krátkého filmu na motivy skladeb Prologue a Yidhra, živě streamovala koncert z ostravského klubu Barrák a intenzivně pracovala na nové desce. Ale hlavně – stejně jako většina umělců se už nemůžou dočkat, až se zase postaví na pódium a zahrají pro své věrné fanoušky.

Speciální singl a klip s pomocí časopisu Pevnost

A aby toho nebylo málo, ve spolupráci s časopisem Pevnost navíc chystají premiéru speciálního singlu. Půjde již o čtvrtý singl ze zmiňované desky Oakvyl s názvem Mutual Distortion. Nezvykle futuristicky laděný videoklip, jenž se hudebně pohybuje mezi post-rockem a blackmetalem, bude obsahovat trochu více, než bývá zvykem. Jeho zpracování měl na starosti samozřejmě Frodys – frontman P. F. Arkham a autor rovněž oceňovaného videoklipu ke skladbě Erich Zann Syndrome. Premiéra videoklipu Mutual Distortion proběhne začátkem října na oficiálním webu časopisu Pevnost, ale trailer můžete zhlédnout již nyní na YouTube.

V souvislosti s vývojem epidemiologické situace a neustále se měnícími nařízeními budeme informovat o tom, zda a v jaké podobě se tyto akce budou konat. Případně sledujte web a Facebookový profil kapely, kde se novinky k turné jistě objeví.

Text: Ema Moravcová, foto: Petr Šváb

Na nadcházejícím tour jsou tak P. F. Arkham v nejlepší formě a můžete je vidět na těchto zastávkách:

19.09. Rožnov p. Radhoštěm – Vrátnice

23.10. Daskabát – Jack’s Cowhouse

24.10. Vsetín – Beseda

30.10. Bruntál – Afrika

31.10. Brno – Waiting for the winter

20.11. Hradec Králové – Čtyřka

21.11. Kutná Hora – Česká 1

27.11. Liberec – Azyl

28.11. Praha – Modrá Vopice

04.12. České Budějovice – MC Fabrika

05.12. Plzeň – Pod Lampou

27.12. Valmez – M-klub