Rock na Hrázi v Darkovicích opět přilákal davy, Bastard a Porta Inferi v hlavní roli

Porta Inferi

Krásný areál přírodního koupaliště v Darkovicích opět po roce ožil metalovou hudbou díky čím dál oblíbenější akci Rock na Hrázi. Nejen díky geografické blízkosti se tam vydali i reportéři Rocksoundu.

Porta Inferi zastoupili kapelu Witch Hammer

Vzhledem k tomu, jaká je u nás situace, visel nad letošním ročníkem otazník jako nad většinou festivalů – jestli se akce vůbec bude konat, nebo ne. Ke štěstí mnoha příznivců se akce nakonec uskutečnila, ačkoli došlo k menší změně programu. Jednou ze tří kapel, která měla na letošním ročníku Rocku na Hrázi vystoupit, měla být kapela Witch Hammer. Z důvodu zranění jednoho z členů je ale „nahradila“ novojičínská powercoreová kapela Porta Inferi, která zároveň otevřela i celý festivalový večer úderem osmé hodiny večerní. Svůj hodinový set nadupaný převážně skladbami z posledního CD Alive (2019) prokládali starými peckami jako Day by Day nebo Lights of Andromeda. Samozřejmě nesměla chybět ani skladba Svobodná cela, jež je první českou skladbou v repertoáru kapely – a taky za ni Porta Inferi sklízí jeden úspěch za druhým.

Bastard s novým zpěvákem v čele podali vynikající výkon

Po energickém a svěžím vystoupení této „brány pekelné“ následovala kapela Bastard. Rodáci z Havířova se předvedli v neskutečné formě. V nedávné době došlo k rozepři v kapele, a tak na postu zpěváka nyní stanul Pavel Škarpa, kterému to za mikrofonem velmi sluší, a hlavně je vidět, že kapela opět skvěle šlape. Svůj set otevřeli mou oblíbenou peckou Gladiátor. Celkem zaznělo 12 písní – např. Osudy, Tváře provinilých nebo Andělství. Fanoušci si s kapelou i velmi rádi zazpívali své srdcovky, a nesměly chybět ani pomalé ploužáky, během kterých většina pánů vyzvala k tanci své drahé polovičky.

The Complication jsou pořádní showmani

Závěr večera patřil mladé, lehce alternativní kapele The Complication. Sice jsem nezůstala na celé jejich vystoupení, ale z toho, co jsem viděla mi bylo hned jasné, že půjde o pořádné showmany, co v sobě mají pořádnou nálož energie, která musí ven! Doufám, že v budoucnu o téhle kapele ještě uslyšíme.

Díky a budeme se těšit zase příští rok!

Celá akce se opět vydařila na výbornou a i přes nepříznivou situaci okolo koronaviru se lidé nebáli přijít na akci, pořádně si užít živou muziku a podpořit jak pořadatele, tak i kapely. Už teď se nemůžu dočkat, co si pro nás pořadatelé připraví na příští ročník!

Text: Ema Moravcová, foto: Aleš Šteffek