Oslava 35 let Tří Sester přivítala na tisíc fanoušků

Tři sestry, Lou Fananek Hagen

Legendární a notoricky známé Tři Sestry oslavily v pražských Ledárnách Braník 35 let na scéně. K tomu si pozvaly velkou řadu hostů. Oslavy byly dvoudenní, my jsme se jich účastnili v sobotu.

Mňága a Žďorp s výběrem toho nejlepšího

My jsme se do Braníku vypravili v sobotu odpoledne, kdy byli zrovna uprostřed svého setu Mňága a Žďorp. Frontman Petr Fiala hýřil svým typickým humorem a kapela neopomněla téměř žádnou ze svých známých skladeb jako Hodinový Hotel, Měsíc nebo I cesta může být cíl. K nemalé radosti fanoušků se kapela po odchodu ještě vrátila na pódium a zahrála přídavek.

Alkehol se drží v zajetých kolejích

Následovala příprava pódia pro Alkehol, kteří to sem neměli daleko. Byla pro ně připravena i série plamenometů v přední části pódia. Jak už u těchto rockových veteránů bývá zvykem, odpálili svůj koncert starou známou skladbou Hospodo nalejvej a jejich koncert byl průřezem téměř celou diskografií. Nechyběla ale například i nedávná klipovka Spalovač chlastu. Po celou dobu probíhala na pozadí tématická projekce a koncert byl zakončen starou známou Na Slamníku, tam je hej.

Visáči s novým albem podruhé a opět v Praze

Po dvou týdnech a opět v Praze se dále představila punková legenda Visací zámek. Jak už má frontman Hony ve zvyku, vyhlásil pro tento večer nad Prahou punkové království. Jelikož šlo o jeden z prvních koncertů po dlouhé pauze a vydání nového alba, zahráli Visáči řadu nových vypalovaček jako Nestojí mi, nebo Vegetarián. Neopomněli však léty ověřené klasiky jako Prezident, Známka punku, Traktor nebo 50. Ani při jejich setu nebyla opomenuta projekce v zadní části pódia.

Premiéru nového songu si přichystaly Tři Sestry

Tři Sestry si pro svůj koncert vyhradily více než dvě hodiny času. Během tohoto setu kapela nabídla fanouškům průřez svou obsáhlou diskografií. Jak už to při jejich koncertech bývá, rozhodil frontman Fanánek do davu několik svých triček, podobný nápad dostala i akordeonistka Supice.
Pro tento koncert kapela připravila nový song, jehož text běžel na projekci v pozadí, aby si všichni mohli zazpívat. Na projekci byly též často k vidění animace symbolizující kapelu. Sice při tomto koncertě neprobíhala klasická roznáška piva z pódia do předních řad, sem tam však někdo z kapely poslal do publika panáka. Pevné místo v setlistu měly samozřejmě známé skladby jako Zelená, Dederon, Aida, Kovárna nebo Modlitba pro partu, která celý tento krásný večer zakončila.

Areál byl hustě zaplněn, line-up kapel na jedničku

Tato povedená oslava výročí jedné z našich nejdéle hrajících kapel přilákala na tisíc fanoušků. K vidění bylo mnoho našich legend i mladších kapel, a ty si stejně jako fanoušci tento víkend náramně užili. Přejeme Třem Sestrám dosažení dalšího jubilejního milníku.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda