Kapela Škwor posílá první vlaštovku z chystaného alba v podobě nového videoklipu

Petr Hrdlička, Škwor

Neděle večer patřila velkolepé premiéře nového videoklipu kapely Škwor, který vznikl ke skladbě Už je to tak dávno. Jedná se o první ochutnávku z připravovaného alba, které má spatřit světlo světa na začátku listopadu.

Nedočkavci si mohou novou desku už předobjednat

Po třech letech od vydání poslední úspěšné desky Uzavřenej kruh se kapela Škwor zavřela opět do studia, kde poctivě dřela a nahrávala materiál pro nové album. Na výsledek jejich práce si budou muset fanoušci ještě počkat, a to do 6. listopadu 2020, na kdy je vydání nové desky naplánováno. Pro nedočkavce je možnost si album již nyní předobjednat přes stránky Supraphonu. Nové album ponese název Tváře smutnejch hrdinů a bude obsahovat celkem třináct skladeb.

Vzpomíná se na Lemmyho i Lennona

Kapela se rozhodla svým fanouškům zkrátit čekání na novou desku a posílá jim první vlaštovku v podobě nového videoklipu ke skladbě Už je to tak dávno. Klip se natáčel ve studiu kapely, kde celá nová deska vznikala. Začátek klidné instrumentální části, kdy si jednotlivé členové postupně chystají své nástroje, je vzápětí přerušen prvním úderem do bicích, které v kombinaci s kytarami a basou odpálí pořádně tvrdý nářez, do nějž je laděná celá skladba. Největší bomba však přichází v refrénech, kde je cítit neuvěřitelná síla, jak po hudební stránce, tak především po textové – vzpomíná se na Lemmyho Kilmistera nebo Johna Lennona. Celé to podtrhuje drsná barva hlasu Petra Hrdličky, která skladbě dodává „koule“. Dynamická skladba má drive od začátku do konce a každým refrénem se její síla stupňuje. Už při prvním poslechu jsem měla husí kůži po celém těle a tento pocit jsem nemohla ještě dlouho po poslechu setřást.

 

Čeká nás nejsilnější album Škworu?

Nová pecka nasadila laťku opravdu hodně vysoko a my už jsme v očekávání, jaký bude i zbytek desky. Pokud bude podobně nadupaný jako novinka Už je to tak dávno, troufám si říct, že se můžeme těšit na vůbec nejsilnější a nejlepší album, jaké kdy kapela Škwor vydala.

Text: Ema Moravcová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com