Metallica píše skladby na novou desku, Larse Ulricha trápí současný stav světa

Lars Ulrich, Metallica

Tak, a máme potvrzeno přímo z nitra Metalliky, že kapela v současné době připravuje nové album. Následovník zatím poslední desky Hardwired… To Self-Destruct se rodí ve složité době, což se nejspíš také odrazí na textech.

Dvě hodiny příjemného pokecu přinesly prozrazení práce na novém albu

Bubeník Metalliky Lars Ulrich byl hostem série Musicians on Musicians časopisu Rolling Stone, kde ho pomocí počítače s webkamerou na dálku zpovídala mladá písničkářka Phoebe Bridgers. Dvě hodiny příjemného pokecu obou muzikantů utekly jako voda – a Lars Ulrich během nich prozradil, že kapela momentálně „už tři nebo čtyři týdny pořádně maká na nových písničkách“. „A ze všech těch sr**** – pandemie, požáry, politika, rasové nepokoje a prostě k***a už jen pohled na stav tohohle světa – je snadné upadnout do deprese,“ vyjádřil se rázně Ulrich.

Metallica zkouší, streamuje, koncertovat nemůže, ale slibuje návrat

Metallica už v srpnu naznačovala na Instagramu, že společně zkoušejí, dokonce odvysílali nedávno livestream. Ale na novou desku si pochopitelně ještě počkáme – a na koncerty Metalliky ještě déle. „Bohužel jsme se museli srovnat s tím, že poslední, co se otevře, budou velké koncerty – dvacet tisíc lidí v aréně, padesát tisíc lidí na stadióně,“ dodal ještě Ulrich. Ujišťuje ale fanoušky, že jen co to bude možné, Metallica se zase rozjede do světa koncertovat právě v těchto velkých arénách a na stadiónech.

Charitativní livestream

Koncertní livestream z 14. listopadu dosud vynesl kapele dle portálu Loudersound 1,3 miliónu dolarů ve prospěch nadace All Within My Hands Foundation, která podporuje dostupnost vzdělání a boj proti chudobě.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Jaromír Zajda Zajíček