Výrava otevírá letošní sezónu nabitým metalovým festivalem

Root, Big Boss

Letní parket Výrava, který najdeme nedaleko Hradce Králové, startuje svou čtyřiadvacátou sezónu. A hned na úvod 3. července nás zde čeká metalový festival s velmi zajímavými jmény.

Debustrol slaví 35 let, Arakain vyjíždí na dlouhé letní turné

Na své si přijdou především fanoušci tvrdších žánrů. Zahraje kupříkladu česká thrashová legenda Debustrol. Tito harcovníci letos slaví 35 let od založení, a stále je to thrash metal jako řemen. Na Výravu přijedou v rámci turné Masakrr Tour XXXV.
Mezi headlinery se dále objeví Arakain, kteří mají letos pořádně napilno. Jejich šňůra jen do konce léta zahrnuje třicet koncertů. A věříme, že uslyšíme i skladby z aktuálního alba Jekyll & Hyde.

Na novém albu začínají pracovat Root, ze Slovenska dorazí Ramchat

Pekelné ohně se opět rozhořely, a proto se můžeme těšit na blackmetalové pekelníky Root v čele s Big Bossem. Kapela začala nedávno pracovat na novém albu – třeba se na Výravě dočkáme i nějaké té novinky. Od našich východních sousedů k nám dorazí pohanské trio Ramchat, jež patří mezi přední slovenské metalové kapely. Zahráli si už i na festivalu Brutal Assault a u nás mají velkou základnu fanoušků. Minulý rok vydali novou desku Znelo lesom. Ta bude začátkem července znít i na výravském pódiu.

Sebastien s novou tvorbou češtině, melodický metal bude též zastoupen

Aby byli potěšeni i fanoušci melodického metalu, byli do programu mj. zařazeni powermetaloví Rimortis. Hrajípřes 20 let, a i přes mnohé obměny v sestavě jim to šlape náramně. Několikrát si dokonce zahráli i na festivalu Masters of Rock a letos absolvují sérii koncertů s novou deskou Věčnost živlů.
Druhým powermetalovým aktem budou Sebastien, kteří na novém albu Integrity přešli z anglických textů na české, a ukázalo se, že v obou případech je výsledek skvělý. Symfonický metal, který potěší fanoušky kapel, jako jsou Nightwish nebo Epica, bude zastoupen v podání Wishmasters. Před třemi lety přišla na post zpěvačky mladá a pohledná Shirley Tracanna, a s kapelou se brzy pustili do práce na studiovém albu s názvem Afterworld, které se jim opravdu povedlo.

Vstupenky jsou již v prodeji

Vstupenky na tento festival jsou již v prodeji v síti Ticketstream. Kapacita je omezená a sestava je opravdu lákává.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda