Škwor na koncertě v Praze pokřtil desku Tváře smutnejch hrdinů

Škwor, Jiří Hrdina, Horst Siegl a Amák Golden, křest desky

V pátek 13. srpna se konal v Ledárnách Braník letošní pražský koncert kapely Škwor v rámci turné Tváře smutnejch hrdinů. Během tohoto koncertu proběhl i křest aktuální stejnojmenné desky, která již stihla obdržet Zlatou i Platinovou desku vydavatelství Supraphon.

Předkapely fanoušky Škworům parádně naladily

Již od brzkého večera se začaly scházet hloučky lidí, které nalákalo mimo jiné i krásné slunečné počasí. Úderem šesté večerní se na pódiu objevila první hostující kapela Nanday, jež některé fans velice zaujala. Do areálu přicházeli další návštěvníci a na řadu přišla druhá hostující kapela Blitz Union. Ti si tento koncert náramně užívali a odměnou jim bylo již slušně zaplněné hlediště, v závěru dokonce s papírovými kapelními maskami na obličejích mnohých fanoušků. Blitz Union zde točili i live video – všimli jsme si přítomného kameramana. Později točili i Škwor, a tak se zajisté můžeme těšit na nějaký live videomateriál.

Déšť i ohnivá řeka

Po osmé hodině se na pódiu s prvními kapkami deště objevila ohnivá řeka a s ní i kapela Škwor. Déšť byl vydatný, ale rychlý – skončil během dvou písniček. Kapela potěšila fanoušky písněmi jako Kámen, Nejistá přítomnost a další.. Navštívili jsme letos již více koncertů Škworu a musíme uznat, že velké pódium s hromadou efektů této kapele opravdu sluší.

Křest desky se sportovními i hudebními kmotry

Před posledním přídavkem také proběhl rychlý křest desky, kdy se na pódiu objevil hokejista Jiří Hrdina, fotbalista Horst Siegl a Amák Golden, který toto povedené album mixoval. Pak už následovaly jen oblíbené skladby Síla starejch vín a Mý slzy neuvidíš. S příchozí dvaadvacátou hodinou se areál vyprázdnil. Hotovo. Konec.

Vzhůru na Moravu

Konec? Tak to ani náhodou! Nejbližší další možnost, kde Škwor vidět, je už v pátek 20. srpna v Prostějově. Takže moravští fanoušci, určitě se po úspěšném pražském koncertě nedáte také zahanbit! A poslední zprávy ze škwořího tábora informují o přesunutí plzeňského koncertu 17. 9. 2021 z technických důvodů z areálu Lochotín na nádvoří místního pivovaru. Vše ostatní zůstává v platnosti.

Text: Honza Švanda, Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda