Mikulovské pivobraní se znovu nadechlo k úspěšnému pokračování

Rammstein Tribute Show

Po roce jsme opět navštívili milovaný Mikulov, kraj slunce a vína. Mikulovské pivobraní, jak sám název napovídá, se ale koná hlavně pro příznivce rezavého moku. I přes ne moc vydařený loňský ročník, kde byla i přes kvalitní line-up slabá účast, pořadatelé nehodili flintu do žita a udělali pro věrné fanoušky Pivobraní ročník 2021.

Řemeslné pivo je v kurzu

I přesto, že se šetřilo na nákladech, kapely přitáhly dostačující množství fans, a tak se vše vydařilo. Stejně jako v předešlých letech si sem našlo cestu plno minipivovarů: Rodinný minipivovar Gajdoš (Biskupice), Pivovar Louka (Louka nad Veličkou), Axiom Brewery (Prostějov), Kyjovský pivovar, Městský zámecký pivovar Oslavany, Pivovar Lišák (Topolany), Pivovar Nachmelená Opice (Krnov), Rodinný pivovar Pacov, Rodinný pivovar Beleč nad Orlicí, Pivovar Saxenberg/Sachsenberg (Český Těšín) a Pivovar Starobrno. Zároveň zde bylo plno stánků s dalším kvalitním občerstvením. V areálu byly umístěny také atrakce pouťového typu jako autodrom, trampolíny a centrifuga. Došlo dokonce i na prohlídku automobilových veteránů.

Největší úspěch sklidili Horkýže Slíže a GATE Crasher

Hudba burácela jako tradičně na dvou pódiích. Na tom hlavním v amfiteátru vystoupily kapely známějších jmen a na pivním jarmarku hrály ke konzumaci lahodného moku čtyři místní či téměř místní rockové kapely (AlexBand, For People, Horizont a ZaTrest).

Jako první zahájila své vystoupení na hlavní stage kapela Sendwitch, pak následovaly Divá Bára, Smola a Hrušky, Marpo & Troublegang, Horkýže Slíže, Gate Crasher a Rammstein Tribute Show. Nejvíce fans bylo před podiem na Horkýže Slíže či GATE Crasher, a nemálo jich vydrželo až do ohnivého finále Rammstein Tribute Show.

Pozitivní pohled ředitelky festivalu

Po celou dobu slavností panovalo krásné teplé počasí, které podpořilo i vyšší konzumaci piva, a tím pádem panovalo i velké veselí. Za rok se těšíme, že toto krásné místo zase navštívíme – opět druhý víkend v srpnu.

Závěrem bychom rádi citovali slova ředitelky festivalu Veroniky Žuravlové, která vyznívají velmi pozitivně a nadějeplně do dalších let:

„Poprvé za 11 let existence festivalu jsem si mohla říct, že jsem si ho užila kromě návštěvníků a kapel i já a náš celý organizační tým. Moje pocity po loňském a letošním ročníku nemůžou být odlišnější. Milí návštěvnicí, fanoušci, příznivci, noví i stálí hosté, kapely, účastníci z řad pivovarů a stánkařů. Prostě všichni. Bylo to neskutečně fajn, bez nervů, technických problémů, prostě pohodové, odpočinkové a naplňující. Bez ohledu na to, že jsme zdaleka letos nebyli tak ‚velcí‘, jak jsme bývali v minulých letech. Bylo to prostě takové komornější, útulnější, takové ‚rodinné‘, domácí a upřímné. Možná to bylo tím, že jsme začali znovu dýchat, žít a bavit se po dlouhé pauze a lidé už něco takového potřebovali. Byli vděční, radostní, užívali si to a já se nedokázala v průběhu celého dne začít ani nervovat. Přitom na organizaci byl opět jen měsíc a něco, dlouho panovala nejistota, kolik lidí si koupí lístek dopředu v předprodeji, kolik přijde lidí na místě, kolik bude pivovarů, budou potřeba testy, jaké bude počasí… Nechtěli jsme jít do rizika a slibovat něco, co nedodržíme. Ale srpnová sobota se vydařila se vším všudy. Jak jsme říkali, letošní festival bude takový, jaký si ho uděláte. A tak to bylo. Udělali jste ho neskutečně plný emocí a pohody pro vás, pro mne osobně to znamená novou víru, že jsme se nadechli, akci uspořádali a lidé to ocenili.“

Text: Standa Vybíral, Sylva Kaplanová, foto: Standa Vybíral