Monster Meeting v Praze: Dymytry a Traktor naposledy spolu

Monster Meeting, Dymytry a Traktor / foto: Petr Hanč

V pátek 1. října se v pražské Malé sportovní hale konalo finále projektu Monster Meeting. Šestatřicátou zastávku spojení kapel Dymytry a Traktor doprovázela tradičně metal-rocková banda #černá a dále metaloví Sebastien a Panoptiko. Slovem i obrazem vše dokumentoval Petr Hanč.

Panoptiko nabízí vizuální podívanou

Panoptiko naskočilo na pódium v kostýmech a s benátskými maskami. Nabídli songy jako Poslední tango, Sancho Panza, Escobar a další. Nejspíš o této bandě ještě uslyšíme.

Sebastien opět zpívají česky

Tuto brněnskou kapelu vystřídali metaloví Sebastien – kapela, která v minulosti hostila zahraniční jména, a to například Tonyho Martina (ex-Black Sabbath), Fabia Lione (Rhapsody), Amandu Somerville a další. Měla i možnost několikrát hrát na hlavní stage festivalu Masters of Rock. Loni Sebastien začali psát novou kapitolu – návrat k mateřskému jazyku. Tyto písně také nabídli publiku.

#černá se brzy chystá na další šňůru

Pak už přišla na řadu mladá kapela #černá. Ta nabídla své hity i cover Šípkové Růženky od Jiřího Scheligera. Také oznámila nadcházející turné s názvem Tváří v tvář, na kterém je bude doprovázet Forrest Jump. Začíná se 15. října v Českých Budějovicích.

Dymytry a Traktor se do toho společně opřeli

Finále Dymytry & Traktor začalo peckou Spolu se cítíme živí. Pak na pódiu zůstali maskovaní Dymytry a nabídli fanouškům jak hity z posledního alba Revolter, tak i starší songy. Zpestřením bylo bubenické sólo Miloše Meiera. Po Ocelové partě došlo na střídání – na pódium nastoupili Traktor. Ti zahráli songy jako Bludičky, Neber si rockera, Defenestrace a další. Traktor také připravuje nové album, které spatří světlo světa 1. listopadu. O závěr se postaraly obě kapely společně, a to skladbou Monster Meeting a největšími hity Letokruhy a Strážná věž. Kapely také děkovaly fanouškům, že vydrželi a že přes všechno to přesouvání koncertů na tento jedinečný projekt dorazili.

Text a foto: Petr Hanč