Turné Tváří v tvář odstartovalo v Českých Budějovicích

Forrest Jump / foto: Honza Švanda
V Českých Budějovicích v klubu Slávie odstartovalo společné turné kapel Forrest Jump a #černá. Turné, které se zastaví v devíti městech republiky, může svůj start považovat za povedený. My jsme byli s Rocksoundem samozřejmě u toho.

Pokec s diváky před koncertem

Začátek byl v plánu po 20. hodině, ale už o hodinu dříve byli někteří fanoušci na místě. Odměnou jim byl fakt, že se mohli v pohodové atmosféře potkat s muzikanty z obou kapel, kteří byli roztroušeni v sále mezi diváky. Nebyla nouze o fotografování, podpisy nebo jen pokec s nimi. Forrest Jump a #černá se znají z koncertů projektu Monster Meeting, tedy spojeno Dymytry a Traktoru, a právě tam vznikla tato spolupráce.

#černá hudebně i koncertně roste

Jako první vystoupila kapela #černá. Parádní dynamická show vytáhla návštěvníky k pódiu, kde se brzo dostali do varu. Po intru se začalo skladbou 6 000 let. Po bubenickém sólu Edy Štěpánka uprostřed setu zazněly i oblíbené songy Medley, Šípková Růženka nebo Z popela. Po skončení setu proběhla rychlá přestavba podia a blížil se začátek vystoupení kapely Forrest Jump.

Forresti předvedli, proč je máme rádi

První song, který vypálili do řad natěšených fanoušků, nesl název Rozcestí. V dalším songu nám frontman Michail Fabien vysvětlil při songu Hater, proč nese stejné jméno i jejich nové pivo, které můžete najít v merch stánku. Dostalo se nám i objasnění názvu další písničky 160628. Koncert Forrest Jump gradoval a po posledních tónech songu Maso byl konec. Opět došlo na focení a diskuse s fanoušky, kterým se ještě nechtělo domů a zůstávali v klubu. Podobně povedenému koncertu by slušel plný sál, ale nelze se divit i fanouškům, kteří v této situaci, která panuje v naší zemi, na koncert přijít nemohou, nebo se snad i bojí. Ovšem ti, co nedorazí, mohou jen litovat.

Již brzy další zastávky turné

Večírek se vydařil, a pokud máte chuť vyrazit na koncert těchto kapel, můžete se již brzy na nějaký vydat. Koncerty v Brně a Jablunkově musely být pro nemoc odloženy, obě kapely se na vás však budou těšit při dalších zastávkách a pro tyto dvě zmiňované bude platit nový termín. A ještě dobrá zpráva pro fanoušky na severu.  Na začátek listopadu byl přidán koncert v klubu Rock Pub Liberec. Ale pozor, jedná se o přidaný koncert, proto tu nebude předprodej vstupenek a lístky si musíte koupit až na místě.

Zbývající koncerty turné Tváří v tvář

05. 11. Liberec, Rock Pub
06. 11. Litvínov, Ponorka
16. 11. Plzeň, Divadlo pod lampou
20. 11. Tábor, Milenium
25. 11. Praha, Chapeau Rouge
27. 11. Luhačovice, Sokolka Luhas Vegas
?          Brno, M13 Rock Hell
?          Jablunkov, Rock Café Southock

Pro odložení koncerty v Brně a Jablunkově zatím nejsou známé náhradní termíny

Text a foto: Honza Švanda