Innersphere a Six Degrees of Separation spojí síly na turné

Innersphere / foto: Petronila Haušildová / poskytnuto Innersphere

Plzeňská melodic deathmetalová skvadra Innersphere a moravská metal-soul formace Six Degrees of Separation vyráží na krátké turné na podporu své nové tvorby. Obě kapely vydaly nová alba, teď je představí naživo.

Zatím se ještě hraje

Koncem letošního února dokončili Innersphere práce na svém druhém studiovém albu Omfalos, ke kterému v létě odjeli šňůru několika koncertů. Konkrétně si zahráli třeba na festivalech Josefstadt nebo Agressive Music Fest. A protože současná situace zatím díkybohu koncertům ještě přeje, je před námi jejich další turné.

 

To Six Degrees of Separation, kteří jsou koncertně aktivní téměř o dvě dekády déle, nahráli během loňského podzimu své sedmé album, jež má název Old Dogs. Letos tito borcí slaví 25 let od založení a součástí oslav bude i toto krátké turné na podporu jejich nového počinu.

Společné minitour o šesti zastávkách začíná v pátek 5. listopadu v Kolíně v Klubu U Vodvárků, poslední zastávkou bude pátek 26. listopadu v ostravském Klubu Barrák. Vstupné bude vždy symbolických 200 Kč.

Ke svým deathmetalovým kořenům se vrací F.O.B., přidají se i Apathy Again

Tato koncertní série však kromě posledních dvou štací zahrne více než tyto dvě kapely. Jako support se na čtyřech prvních akcích představí i další interpreti. Na první zastávce v Kolíně doplní sestavu death-metalcoreoví F.O.B. a thrasheři Apathy Again.

První jmenovaní nejsou pro české metalové fanoušky žádnou neznámou, aktivní jsou od roku 1995 a mají za sebou řadu turné s velkými jmény tuzemské scény. Tvorba kapely se během její existence v mnohém měnila, na aktuálním albu z roku 2015 s názvem …and Foes Have Become Our Masters se pak vrací ke svým deathmetalovým kořenům.

Další kapelou, na kterou se můžeme těšit, jsou Apathy Again z Opavy. Vznikli v roce 2012 a jejich dosud jediným studiovým albem je Mechanic z roku 2017. Hrají sice teprve devět let, ovšem všichni členové mají mnoho zkušeností ze svých předchozích projektů.

S novou tvorbou vystoupí i Tortharry, Elysium loni natočili nový videoklip

O den později se ke dvěma hlavním aktérům přidají Tortharry, stálice české deathmetalové scény. Na letošním Metalgate Czech Death Festu kapela pokřtila své jubilejní desáté album Altars of Ignorance, které se stylově lehce liší od dosavadní tvorby a skladby z něj dodávají koncertům kapely nový ráz.

Na Daskabátě vystoupí v roli supportu Elysium z Týnce nad Labem. Součástí jejich setlistu bude několik skladeb z předloňského alba The Path of No Return a pravděpodobně i skladba Dreaming About The End, ke které kapela začátkem loňského roku zveřejnila i videoklip.

V ostravském Barráku si před setem obou hlavních kapel zahrají Vanguard. Ti se našli v melodickém death metalu, podobně jako Innersphere, a rovněž existují teprve pár let. Fanoušci se v Ostravě mohou těšit na tvorbu z dosud jediného alba kapely s názvem II.

V Luhačovicích a Hodoníně pak vystoupí pouze Innersphere a Six Degrees of Separation.

05. 11. Kolín, U Vodvárků

06. 11. Plzeň, Divadlo Pod Lampou

12. 11. Daskabát, Jack’s Cowhouse

13. 11. Ostrava, Barrák Music Club

19. 11. Luhačovice, Luhas Vegas

20. 11. Hodonín, Nautilus

Text: Mates Šimek, foto: Petronila Haušildová / poskytnuto Innersphere, video: YouTube.com