Trautenberk řádí deset let v českém rockovém revíru

Trautenberk / foto: Petr Hanč

Den po státním svátku 18. listopadu oslavila veselá partička Trautenberk 10 let v revíru. Koncert se uskutečnil v Lucerna Music Baru a jako předkapela se předvedla banda De Bill Heads.

De Bill Heads nažhavili fanoušky

Tahle kapela byla ta správná volba. De Bill Heads si připravili set jak osvědčených pecek, tak i songů z připravovaného alba. Došlo na skladby jako Amsterdam, Ryba se má, Snad toho nechci zas tak moc, Dovolená s Elvisem, Kameny a prach, Hadry kožený nebo Superhero. De Bill Heads skvěle připravili fanoušky na oslavence, kteří se ukázali na pódiu v 21:00.

Trautenberk ukázali svůj vývoj za deset let

Trautenberk připravili fanouškům setlist, ve kterém nechyběla snad žádná hitovka – Pyroman Roman, Netáhlo, Pán udíren, Selka, Anička, Pan Pilous, Hajnej, Himlhergotdonrvetr, Vzpoura kanců a jako novinka Doba ledová. Vzpomínalo se samozřejmě na Tomáše Paimu, známého jako Obrouše. Během koncertu se na několik songů ke kapele jako host přidala Supice z kapely Tři Sestry. Kapela během koncertu ztvárnila uplynulých deset let i vizuálně, když se převlékla z původních kostýmů do těch aktuálních. Velká oslava se tedy skutečně povedla, a to z pohledu kapely samotné i z pohledu fanoušků, kteří si koncert náramně užívali.

Text a foto: Petr Hanč